Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
BILA JE PRED GAŠENJEM

Područna škola u Pavučnjaku proslavila jubilarnu 70. obljetnicu

Područna škola u Pavučnjaku proslavila 70 godina rada
1/2
Foto: Grad Samobor
Prije šest godina bila je pred gašenjem jer je nastavu pohađao tek jedan učenik, a danas hodnicima prolazi njih 28

Veliku 70. obljetnicu djelovanja svečanom je akademijom obilježila Područna škola Pavučnjak, koja je okupila vodstvo i djelatnike škole, sadašnje i bivše učenike, roditelje, mještane, predstavnike županijske i lokalne vlasti te predstavnike vatrogasaca, policije i gradskih institucija.

Svečanost su glazbom, plesom i pjesmom uveličali učenici škole, a za organizaciju su se pobrinule vrijedne učiteljice i članovi MO Pavučnjak. Kratkim je filmovima prezentirana povijest i sadašnjost škole koju danas pohađa 28 učenika.

Da se u odnosu na vremena prije 70 godina puno toga promijenilo u školskom sustavu i načinu života, svjedočile su kroz intervjue u kratkom filmu nekadašnje školarke PŠ Pavučnjak, a danas bake Vera, Milka, Dragica, Štefica i Verica.

Prisjetile su se svojih učitelja, prijatelja te opisale kako je nekada izgledalo provođenje nastave, ocjenjivanje, put do škole kao i druženje s vršnjacima. Bila su to vremena kada se puno skromnije živjelo i djeca su tada mogla samo maštati o onome što je dostupno sadašnjim školarcima. U ime domaćina sve okupljene pozdravio je ravnatelj škole Goran Lesjak istaknuvši kako osjeća ponos i veliku emotivnu povezanost s PŠ Pavučnjak. Istaknuo je kako je škola prije šest godina bila na rubu gašenja, jer je imala jednog učenika, a danas ih je 28, na čemu je zahvalio učiteljicama Mirjani, Snježani, Valeriji i Ani.

A uime Grada Samobora jubilarnu obljetnicu čestitala je i gradonačelnica Petra Škrobot, a osvrnula se i na prikazani film koji svjedoči o tome kako se nekada živjelo i školovalo, kazavši kako nam to treba biti pokazatelj da učimo iz prošlih vremena i budemo zahvalni na svemu što danas imamo.

– Treba težiti napretku i razvoju i zato je ključno ulaganje u obrazovanje i naše mlade. Na tom putu ćemo se i dalje truditi te raditi na dobrobit naših najmlađih, svih mještana Pavučnjaka i čitavog Samobora – istaknula je Petra Škrobot.

U sklopu proslave mogla se razgledati izložba o povijesti škole, a mališani su uživali u filmskoj projekciji na otvorenom u sklopu projekta POU Samobor "Kino na putu".

Počela energetska obnova Samoborskog muzeja SAMOBOR Počela energetska obnova Samoborskog muzeja Otkrivena bista Željku Bradiću U povodu 90. rođendana tamburaškog velikana Na Trgu Matice hrvatske postavljena bista Željku Bradiću storyeditor/2024-05-26/Dogradnja_vrtica.jpg Dječji vrtić Izvor u Krklecovoj Dogradnjom će se osigurati više od 100 novih mjesta