Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
OD GRADA VINKOVACA ZA USKRS

Poklon-paketi za 41 obitelj

Foto: novosti.hr
Paketi sadrže uglavnom prehrambene namirnice, među kojima i one koje su karakteristične za ovo vrijeme i namijenjene baš za uskrsnu trpezu

U povodu blagdana Uskrsa vinkovačke gradske vlasti osigurale su prigodne poklon-pakete s hranom za obitelji u potrebi. Kako navode iz gradske uprave, ukupno su ovom prilikom uručili 41 paket onima kojima je pomoć najpotrebnija.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

Prema riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, podjela prigodnih paketa u povodu Uskrsa već je tradicija te gradske vlasti i redovito uoči najvećih kršćanskih blagdana, Božića iUskrsa, pripremaju pakete kako bi obiteljima u potrebi smanjile blagdanske troškove, osigurale bogatiji blagdanski stol, a tako i pridonijele blagdanskom raspoloženju.

– Ukupna je vrijednost ovih paketa gotovo 30 tisuća kuna. Međutim, ovo je samo jedan mali segment onoga što radimo u socijalnoj skrbi. Kada pogledamo ukupno naše stavke socijalnoga karaktera, one dosežu gotovo 9,5 milijuna kuna, a samo za ovakve programe u sklopu mjera definiranih odlukom o socijalnoj skrbi u ovogodišnjem proračunuosigurano je 4,4 milijuna kuna – rekao je Bosančić.

Paketi sadrže uglavnom prehrambene namirnice, među kojima i one koje su karakteristične za ovo vrijeme i namijenjene baš za uskrsnu trpezu. Prema Bosančićevim riječima, u gradskoj upravi nastojali su sadržaj paketa malo prilagoditi u odnosu na to ima li u obitelji djece i, ako ima, koje su dobi, spola i slično.

Gradilište obišao i premijer Andrej Plenković Do kraja 2023. u Vinkovcima će se sagraditi najmodernija knjižnica u Hrvatskoj i šire

Međutim, kako je uskrsna trpeza u svakom domaćinstvu ista, tradicijska, gradonačelnik je izrazio nadu da će svi biti zadovoljni.