Izbornik
Naslovnica Gradovi
RADOVI U ČAZMI

Poligon za vatrogasce, nogostup u Vagovini...

Foto: Grad Čazma
U vatrogasnom domu u Vagovini uredit će se prostorija za okupljanja i graditi sanitarni čvor, a planira se i sanacija krovišta

Gradonačelnik Dinko Pirak ovih je dana izdvojio vrijeme kako bi posjetio vatrogasni dom u Vagovini u kojem će se uskoro uređivati prostorija za okupljanja i graditi sanitarni čvor. Osim toga, zbog lošeg trenutačnog stanja krovišta, na popisu stvari za obnovu jest i njegova sanacija. Inače, u domu je već ranije uređeno vatrogasno spremište i prilaz.

ČAZMA Novi kamion Komunalija vrijedan je 1,4 milijuna kuna

Sada je u planu izgradnja iznimno potrebnog vježbališta, odnosno poligona koji će biti smješten u dvorištu doma. Poligon će služiti ponajprije mladim naraštajima vatrogasaca, ali i svima ostalima. Ispred vatrogasnog doma završava se i dugoočekivana izgradnja nogostupa u Vagovini ukupne dužine 2,5 km i vrijednog više od dva milijuna kuna. Inače, riječ je o nogostupu na dionici državne ceste DC 43 od Dabaca do Vagovine u Čazmi, što čini tu cestu iznimno prometnom pa je opasna za pješake. Naročito je opasna ova relacija za školarce koji svakodnevno onuda pješače kako bi došli do svoje autobusne stanice. Inače, nogostup će se spojiti s onim u Dragancu koji je već ranije izgrađen.

Valja napomenuti kako je najavljeno i uvođenje kanalizacije na tu relaciju, koju Grad planira izgraditi u svim naseljima i za koju se trenutačno priprema dokumentacija, ali u Vagovini će ići suprotnom stranom prometnice u odnosu na novoizgrađeni nogostup, dok je od Bosiljeva do Dabaca predviđeno da ide istom trasom, odnosno istom stranom prometnice. Kad bi se nogostup gradio prije postavljanja kanalizacijskih cijevi, morao bi se raditi ponovno, a to bi onda bio dvostruki trošak. Radove izvode čazmanske Komunalije s kooperantima, a ukupna je vrijednost više od milijun kuna.