Izbornik
Naslovnica Gradovi
Priznanja i nagrade

Ponosni smo na uspjehe naših učenika, mentora i sportskih ekipa

Nagrađeni učenici
Foto: Vinkovci

I ove godine vinkovačke gradske vlasti dodijelile su priznanja i nagrade učenicima vinkovačkih srednjih škola koji su tijekom protekle školske godine ostvarili uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima.

– Riječ je o 33 učenika, 30 mentora i 10 sportskih ekipa. Ponosni smo na učenike koji su svojim radom na najbolji način prezentirali naš grad na državnim međunarodnim natjecanjima. Oni su na taj način poslali jasnu poruku kako se upornost i rad isplati te kako se do izvrsnosti dolazi ustrajnošću u onome što radimo i volimo – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

Jedna od nagrađenih učenica je i učenica Srednje strukovne škole Lena Dretvić koja je modni tehničar, a sudjelovala je na WordSkills natjecanju u Zagrebu gdje je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju Modnog dizajna i tehnologije.

– Priznanje Grada mi znači jer nosi i dodatan poticaj te je ujedno i nagrada za trud koji sam ostvarila tijekom ovih mjeseci – rekla je Dretvić.

Među nagrađenima je i učenica vinkovačke Gimnazije Lana Mamić koja je na državnom natjecanju iz prve pomoći bila prva.

– Za tu pobjedu je zaslužna cijela ekipa. U prvoj pomoći sam od osnovne škole, a doseći toliku razinu na državnom natjecanju je jako veliki uspjeh. Smatram kako Grad prepoznaje potencijal mladih i u njih ulažu što je izrazito pohvalno – rekla je Mamić.

Nikola Dobroslavić Za prva tri mjesta Nagrađeni najbolji učenici na natjecanjima ZA SVAKOG PONEŠTO Najmlađe će razveseliti Dan pripovijedanja i dječje predstave i animirani filmovi, one malo starije druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre Radionice, paint & wine, predstave, koncerti... Za vikend start Ljeta u Samoboru i Festivala greblice u Rudama PROJEKT prekogranične suradnje vrijedan je 1,8 milijuna eura U rad puštene tri fotonaponske elektrane Pametne škole znaju kako smanjiti potrošnju energije i sačuvati okoliš