Izbornik
Naslovnica Gradovi
dobra vijest

Popovača povećala iznos božićnice za umirovljenike i građane u potrebi

GRAD je ove godine povećao božićnicu jer su rasli svi životni troškovi, a iznosi su u skladu s mogućnostima proračuna
Foto: Popovača
Grad će sredstva isplatiti tijekom prosinca na tekuće račune umirovljenika

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi 360 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine ni zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu božićnice u iznosu od 50 eura.

Svi oni umirovljenici i ostali građani koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2022. ili za isplatu uskrsnice u 2023. te i dalje zadovoljavaju definirane uvjete automatizmom ostvaruju pravo na isplatu božićnice te nije potrebno podnositi zahtjev za nju jer su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Osobe koje do sada nisu primale božićnicu, a prema novim uvjetima imaju pravo, moraju dostaviti ispunjeni obrazac, koji je moguće preuzeti na mrežnoj stranici Grada ili osobno u Gradskoj upravi, uz tražene priloge osobno u zgradu Gradske uprave na adresi Trg grofova Erdödyja 5, Popovača, radnim danom od 7 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: grad@popovaca.hr, i to najkasnije do 30. studenoga 2023. godine. Isplata jednokratne novčane potpore božićnice bit će tijekom prosinca 2023. godine na tekući račun umirovljenika. Isplata božićnice putem poštanske uputnice bit će isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je on u blokadi.

– Osim ovih božićnica, Grad i ove godine nastavlja isplaćivati jednokratne predblagdanske pomoći za stotinu sugrađana u potrebi temeljem prijedloga Vijeća mjesnih odbora s ovog područja, kao i isplatu božićnica roditeljima poginulih hrvatskih branitelja. S obzirom na značajna poskupljenja hrane i ostalih osnovnih životnih troškova, u skladu s mogućnostima gradskog proračuna, odlučili smo povećati iznos božićnice s dosadašnjih 40 na 50 eura – ističe gradonačelnik Josip Mišković. 

OD KAPITALNIH projekata u završnoj su fazi radovi na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače Pri završetku su i svi projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa Dobre vremenske prilike omogućile su nastavak radova u Popovači Nakon što je vesela povorka prodefilirala središtem grada, svečanost je nastavljena bogatim kulturno-zabavnim programom. Manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (gore) i Dani meda (desno) Popovača Obilježeni Dani meda te Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje NAGRADA za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine Popovača svake godine nagrađuje osnovnoškolce koji izbore prva tri mjesta Državni prvak iz informatike za nagradu od grada dobio 3D printer