Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Završetak do kraja godine

Popularni 'Cipelić' ide u rekonstrukciju

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Grad Slavonski Brod započeo je s radovima na uređenju i modernizaciji Cipelarskog trga, popularnog Cipelića, čiji je glavni arhitektonski projekt izrađen s ciljem unapređenja javnog gradskog prostora u protočan i suvremeno oblikovan trg-park.

Na približno dvije trećine površine trga, na pravilnim razmacima na parteru, raspoređeni su travnati otoci. U njihovom središtu zasadit će se stabla čije će krošnje osigurati hlad tijekom ljetnih mjeseci i zaštititi trg od prekomjernog zagrijavanja.

Sjeverozapadna trećina trga slobodna je parterna površina na kojoj će se naglasak staviti na element vode – kružnu fontanu. Novi trg bit će u razini okolnih pješačkih površina, što će omogućiti jednostavno kretanje građanima svih dobnih skupina. Trg će biti opremljen urbanističkom opremom, poput klupa s naslonom, koševa za otpatke i stalaka za bicikle. Završetak radova predviđen je već do kraja godine. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u gradskoj je vijećnici primio kajakašice i kajakaše koji su na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu ostvarili sjajne rezultate Prijam za prvake Kajakaši i kanuisti promoviraju grad Slavonski Brod po Europi i svijetu storyeditor/2024-08-09/PXL_180823_102355608.jpg Festival 'Vino u Tvrđavi Brod' od 17. do 24. kolovoza Bogat program za sve ljubitelje vina i dobre zabave storyeditor/2024-08-11/PXL_171023_104755631.jpg Mlade obitelji nakon 10 godina mogu otkupiti stan ili i dalje plaćati najam Počinje gradnja dviju novih zgrada s deset stanova, cilj je ostanak mladih