Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Festival 'Vino u Tvrđavi Brod' od 17. do 24. kolovoza

Bogat program za sve ljubitelje vina i dobre zabave

storyeditor/2024-08-09/PXL_180823_102355608.jpg
1/2
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Najava programa festivala i konferencija za novinare rezervirani su za subotu 17. kolovoza u 19 sati u restoranu My Way

Približava se slavonskobrodski vinski festival "Vino u Tvrđavi Brod", koji će se održati od 17. do 24. kolovoza. Ovaj događaj, smješten u povijesnoj Tvrđavi Brod, nudi bogat program koji će zadovoljiti sve ljubitelje vina i dobre zabave.

Najava programa festivala i konferencija za novinare rezervirani su za subotu 17. kolovoza u 19 sati u restoranu My Way. Nakon toga, na istoj lokaciji, s početkom u 20 sati, slijedi Warm up party – vinska večer s jelovnikom u znaku vinskog festivala.

U velikoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod u srijedu 21. kolovoza održat će se večer poezije "Vino u stihu – vino u glazbi", uz nastup Bernarde Bobovečki i Stjepana Đakovića. Cijena ulaznice iznosi 10 eura, a uključuje i degustaciju vina. Ulaznice je moguće kupiti u Turističko-informativnom centru na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić svaki dan od 10 do 19 sati od 14. do 21. kolovoza.

Kuća Brlić bit će domaćin pub kviza "O vinu i uz vino" u četvrtak 22. kolovoza, u 20 sati. Kotizacija iznosi pet eura po ekipi, a ekipa može brojati između dva i pet članova. U cijenu kotizacije uključena je i degustacija vina.

Najava programa festivala i konferencija za novinare rezervirani su za subotu 17. kolovoza u 19 sati u restoranu My Way
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Najava programa festivala i konferencija za novinare rezervirani su za subotu 17. kolovoza u 19 sati u restoranu My Way

Razgled Kuće tambure uz stručno vodstvo predviđen je u petak 23. kolovoza od 18.30 sati. Posjetitelji će imati priliku uživati u degustaciji vina u ambijentalnoj dvorani, uz taktove vinske simfonije "Enjingi" za tamburašku filharmoniju. Prodaja ulaznica bit će na licu mjesta, a cijena ulaznice iznosi tri eura.

Predstavljanje monografije "Hrvatska vinska kultura" doc.dr.sc. Tanje Baran održat će se u Gradskoj knjižnici s početkom u 19 sati, uz glazbenu pratnju Vokalnog sastava Ad astra, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Središnji programi festivala, uz izložbu i prodaju vina sudionika, bit će u subotu 24. kolovoza u istočnoj kurtini Tvrđave Brod. Program počinje u 19 sati i trajat će sve do jedan sat poslije ponoći. Posjetitelji će imati priliku uživati u nastupu dua Gabrijele&Gorana te benda Just the Four of Us. Ulaz je slobodan, a svi vinoljupci moći će kupiti bonove za degustaciju vina na licu mjesta.

Tijekom cijelog festivala posjetitelji će imati priliku kušati vrhunska vina, sudjelovati u raznim događanjima i uživati u bogatoj ponudi zabavnih sadržaja. Slavonskobrodski vinski festival "Vino u Tvrđavi Brod" pruža nezaboravno iskustvo koje slavi tradiciju, kulturu i ljubav prema vinu.

storyeditor/2024-08-10/Grad_za_mlade__1_.jpg Predaja zahtjeva od 26. kolovoza do 23. rujna Grad sufinancira kupnju srednjoškolskih udžbenika storyeditor/2024-08-11/MZA1.jpg Projekt ozelenjavanja površina "Zelena oaza" U Centar znanja Međimurske županije uloženo 15 milijuna eura storyeditor/2024-08-09/smz_a_slager_gimnazija_sisak_obnovljena.jpg Srednja škola Petrinja imat će veći broj učenika nego prošle školske godine Novi sadržaj u obnovljenim školama Sisačko-moslavačke županije