Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
'Sat za planet Zemlju'

Poreč u globalnoj akciji, gradska riva na sat vremena utonut će u mrak

Poreč
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Globalna akcija 'Sat za planet Zemlju', u svijetu poznata kao Earth Hour, ove se godine održava deseti put

U subotu, 25. ožujka gašenjem javne rasvjete na gradskoj rivi i Poreč će se pridružiti globalnoj volonterskoj akciji 'Sat za planet Zemlju', koju organizira vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode - WWF, priopćili su iz Grada Poreča.

Od 20.30 do 21.30 sati, Obala maršala Tita, odnosno gradska riva od zgrade gradske uprave do hotela Palazzo, na sat će vremena utonuti u mrak kako bi se upozorilo na štetnost klimatskih promjena i na nužnost brige o ekološkom otisku svakog pojedinca.

Globalna akcija „Sat za planet Zemlju“, u svijetu poznata kao Earth Hour, ove se godine održava deseti put i obilježit će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani kada ih je bilo 178. Lani je u Hrvatskoj svjetlo ugašeno u 68 gradova.

Sve je počelo još 2007. godine, kada je 2,2 milijuna stanovnika i 2000 korporacija gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu poslalo poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena, te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu. Već dvije godine kasnije, „Sat za planet Zemlju“ upisan je u Guinessovu knjigu rekorda kao najveća svjetska volonterska akcija, sa stalnim porastom broja sudionika.