Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Nove staze

Porečani dobili novo mjesto za uživanje. Uređena zelena oaza u srcu grada

Uređena šuma u naselju Bolnica
1/4
Foto: Grad Poreč
U zahvatu su se uredile staze koje spajaju Dom za starije i nemoćne osobe Poreč s Centrom za socijalnu skrb i ostatkom naselja Bolnica

Dovršeno je uređenje staza i okoliša u šumi naselja Bolnica, zelene oaze u srcu grada koju rado koriste stanovnici tog dijela grada ali i korisnici obližnjeg Doma za starije i nemoćne osobe Poreč. Ovo je prvi dio akcije uređenja ove šume koja se prostire na površini od oko 13,5 hektara, a koju sada pretežno čine stabla alepskog bora, starosti šezdesetak godina.

Sufinanciranje bespovratnim sredstvima iz Europske unije sa 85% vrijednosti projekta Za sanaciju Košambre iz EU 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Nakon održanog sastanka sa predstavnicima Grada i Hrvatskih šuma, u čijem se vlasništvu nalazi šuma u naselju Bolnica, odlučeno je da je zajednički interes da se ova šuma, budući da se nalazi u naselju, pojačano održava i uredi kako bi se umanjila opasnost od požara i omogućilo korištenje građanima za šetnju i prolazak očišćenim šumskim stazama i puteljcima.

Loris Peršurić Potpisan ugovor Za dva projekta EU Poreču stiže gotovo 200 tisuća kuna

U zahvatu su se uredile staze koje spajaju Dom za starije i nemoćne osobe Poreč s Centrom za socijalnu skrb i ostatkom naselja Bolnica, te su se uklonila suha, oštećena i opasna stabla, okresale donje grane, uklonio zeleni otpad, te košnja uz postojeće glavne staze. Svi su radovi izvedeni sukladno propisima i po planu gospodarenja, uz minimalne intervencije. Želja je ovu šumu sačuvati i zaštititi upravo ovakvom kakva je sada, uz prohodnije staze i smanjenu mogućnost požara.

Također, ideja je da se kroz suradnju s Mjesnim odborom u šumi na proljeće organizira eko akcija, na koju će biti pozvani svi, dok će Šumarija prije protupožarne sezone dodatno očistiti i osigurati šumu, priopćili su iz gradske uprave.