Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Potpisan ugovor

Za dva projekta EU Poreču stiže gotovo 200 tisuća kuna

Loris Peršurić
Foto: Grad Poreč
Poreču je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo sufinanciranje provedbe dvaju projekata, 'SUTRA –Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland'  i 'USEFALL – UNESCO Site Experience for All'

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u Multimedijalnom centru u Medulinu sudjelovao je na potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini i Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2019. godinu.

ADVENT U POREČU Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…

Poreču je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo sufinanciranje provedbe dvaju projekata, 'SUTRA –Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland'  i 'USEFALL – UNESCO Site Experience for All'.

"Za projekt USEFALL, koji za cilj ima povećati pristupačnosti UNESCO-ve baštine osobama s invaliditetom, poput uređenja i prilagodbe šetnice Lungomare i ulaska te dodatne opreme za Eufrazijevu baziliku, a koji je financiran  iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. bespovratnim sredstvima u iznosu od 85.000,00 EUR, s vlastitim učešćem od 15.000,00 EUR, Ministarstvo je odobrilo sredstva za sufinanciranje u iznosu od 55.466,25 kn.

Poreč Grad ugovorio smanjenje kamatnih stopa i uštedio više od 4 milijuna kuna

Za provedbu projekta SUTRA Gradu je dodijeljeno 134.228,33 kn. Projektom SUTRA namjera je promicati održivu mobilnost u gradovima na jadranskoj obali i u njihovom zaleđu. Uvođenjem inovativnih koncepata mobilnosti za prijevoz putnika, urbani centri programskog područja radit će na smanjivanju zagušenosti prometa, poboljšanju kvalitete zraka i smanjivanju emisija CO2. Projekt je također financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. u 85% iznosu, a ukupno je vrijedan 242.000,00 EUR", priopćili su iz Grada.