Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka

Posudba e-knjiga za članove Gradske knjižnice Rijeka

Foto: Grad Rijeka

U vrijeme dok je Gradska knjižnica Rijeka zatvorena zbog prevencije širenja zaraze koronavirusom, jedna od opcija za članove je posudba e-knjiga na hrvatskom jeziku putem aplikacije ZaKi Book.

Rijeka ukrašena povodom blagdana Sv Vida Korisnici se mole na pridržavanje uputa TD Rijekaplus izdao upute kako pravilno ispuniti nalog za plaćanje usluga parkiranja bezgotovinskim putem

ZaKi Book prva je aplikacija u Hrvatskoj za posudbu e-knjiga, a razvile su je prošle godine Knjižnice grada Zagreba i tvrtka VIVa Info, a sad je na raspolaganju članovima Gradske knjižnice Rijeka. Mogu je besplatno preuzeti s odgovarajućih internetskih servisa, birati između 734 e-knjiga u katalogu Gradske knjižnice Rijeka i posuđivati do dvije knjige odjednom na razdoblje do 30 dana.

Aplikacija ZaKi Book spremna je za slobodno preuzimanje u Google Play Storeu (Android uređaji), Microsoft Storeu (Windows 10) i App Storeu (iOS uređaji), a potom je mogu koristiti svi učlanjeni korisnici Gradske knjižnice Rijeka upisom broja članske iskaznice i PIN-a (riječ je o istom PIN-u koji možda već koristite za Moj GKR profil).

Procedura dobivanja PIN-a zbog specifičnosti situacije je promijenjena, a sve što je potrebno učiniti je javiti se na mail pin@gkri.hr s upisom svog imena i prezimena, broja članske iskaznice i adrese prebivališta. PIN će biti uručen najkasnije sljedećeg radnog dana.

Osnovni koraci i pravila korištenja:

U trenutku prijavljivanja u aplikaciju ZaKi Book, sustav vas prepoznaje kao korisnika Gradske knjižnice Rijeka i aplikacija mijenja izgled i naziv – postaje e-knjiga GKR.

Zbog ograničenog broja licencija moguće je posuditi dvije knjige odjednom, a četiri naslova mjesečno što ne umanjuje broj posuđenih knjiga u fizičkim odjelima i ograncima – dakle, možete odjednom imati posuđene 2 e-knjige + 4 tiskane knjige.

Zagrebačka obala, novi moderni kontejnerski terminal u Rijeci Zaključenje prve faze dugogodišnjeg kapitalnog projekta Zagrebačka obala, novi moderni kontejnerski terminal u Rijeci

Preko aplikacije možete pretražiti naslove, zadužiti i razdužiti knjigu, povećavati i smanjivati slova, a aplikacija se može koristiti na 4 uređaja istovremeno. Rok posudbe e-knjige je 30 dana, a nakon isteka tog roka program jednostavno „povuče“ knjigu i više je nema u vašoj aplikaciji bez dodatnih troškova odnosno zakasnine.

U slučaju svih dilema i pitanja oko e-knjige s knjižničnog aspekta (dostupnost naslova, status posudbe i sl.) javite se na mail eknjige@gkri.hr.

U slučaju tehničkih problema s korištenjem aplikacije preporučujemo opcije: provjeriti kvalitetu wi-fi veze, osvježavanje (refresh) aplikacije, uklanjanje i ponovno instaliranje aplikacije, gašenje i paljenje uređaja na kojem je aplikacija instalirana. Ako ti postupci ne pomažu s prijavom o tehničkim poteškoćama potrebno se javiti na mail zakibook@vivainfo.hr.

Promocija projekta RiCikleta NAJAM SE OBAVLJA SKENIRANJEM QR KODA U Rijeci predstavljen sustav javnih električnih bicikala - RiCikleta