Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
vrijedi četiri godine

Potpisan Kolektivni ugovor za radnike Auto prometa Sisak

Potpisivanje Kolektivnog ugovora za radnike Autoprometa Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Kolektivni ugovor o pravima 122 zaposlenih potpisao je direktor Auto prometa Darko Majić te predstavnici Sindikata prometa i veza i Sindikata hrvatskog vozača

Potpisan je Kolektivni ugovor za radnike u gradskom trgovačkom društvu Auto promet Sisak i vrijedit će naredne četiri godine. Prvi je to kolektivni ugovor potpisan u zadnje četiri godine u gradskim tvrtkama, a njihovo nepostojanje dovelo je do sukoba sindikata i sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. 

Počela gradnja bolnice u Sisku Polaganje kamena temeljca Počela gradnja središnjeg paviljona sisačke bolnice

- Drago mi je što su ovi sindikati stavili interes radnika ispred politikantstva te što su svi radnici Auto prometa stali iza ovog kolektivnog ugovora - rekla je Ikić Baniček.

Kolektivni ugovor o pravima 122 zaposlenih potpisao je direktor Auto prometa Darko Majić te predstavnici Sindikata prometa i veza i Sindikata hrvatskog vozača.

- Dosta smo se dugo natezali oko pregovora, no bila je dobra namjera s obje strane i na kraju potpisujemo sporazum u interesu poslodavca i radnika - kazao je Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza.

Stari kolektivni ugovor istekao je prije četiri godine kada su prava radnika znatno smanjena te su se od tada utvrđivala Pravilnikom o radu koji se dorađivao s vremenom. U Kolektivnom ugovoru sada su zadržane osnovice te božićnica i uskrsnica dok se ubacio i dar za djecu u visini od 400 kuna.

- Želimo u dobroj vjeri i pregovarati u drugim tvrtkama, kako bi prava iz Pravilnika o radu pretočili u Kolektivne ugovore i pregovarali o drugim stvarima - rekao je o situaciji u drugim sisačkim gradskim tvrtkama Nikola Badovinac, regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. 

Metalurški fakultet u Sisku studij 'Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš' Novi smjer na Metalurškom fakultetu u Sisku