Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 17 pregleda
Aktivacija nezaposlenih osoba

Potpisano 27 ugovora za javne radove na zaštiti od požara i poplava

Mato Franković
Foto: Grad Dubrovnik
Rad je predviđen na određeno vrijeme, na period od šest mjeseci, a uz plaću je osigurana božićnica u iznosu od 1.200 kuna i troškovi prijevoza

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisao je 27 ugovora s odabranim kandidatima u sklopu provedbe programa javnih radova 'Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava'.

Rad je predviđen na određeno vrijeme, na period od šest mjeseci, a uz plaću je osigurana božićnica u iznosu od 1.200 kuna i troškovi prijevoza. Sufinanciranje troškova zaposlenih radnika od strane HZZ-a iznosi 100%, dok će svi potpisnici ugovora biti raspoređeni JVP Dubrovački vatrogasci, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Franković je zahvalio Vladi na omogućavanju provedbe ovakve mjere koja će pridonijeti zaštiti i prevenciji iduće sezone.

"Iznimna mi je čast što se Grad Dubrovnik priključio ovoj akciji koja je uistinu doživjela pozitivan odjek. Siguran sam da će Grad Dubrovnik, zajedno sa svim popratnim službama, posebno našom Javnom vatrogasnom postrojbom, u vama, našim budućim djelatnicima, dati sve od sebe da na najbolji mogući način pripremimo sve za novu sezonu", istaknuo je gradonačelnik.

Programom su obuhvaćeni poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša.