Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
NOVI PAKET MJERA

Potpore ugostiteljima i fitness centrima

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je da se gospodarskim djelatnostima želi dati potpora kako bi im se olakšao nastavak rada kada epidemiološkim mjerama to bude dopušteno

Grad Zaprešić je, na temelju odluke gradonačelnika Željka Turka, raspisao javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poslovnim subjektima kojima je zbog epidemije COVID-19 djelomično ili potpuno obustavljen rad.

Stanovi, poslovni i javni korisnici na 12.039 adresa Ultrabrzi internet za 91 posto građana

– Ova mjera se prije svega odnosi na pomoć vlasnicima ugostiteljskih objekata i pružateljima fitness usluga, a u izradi prijedloga pomogli su Udruženje obrtnika Zaprešić i Ceh ugostitelja koji djeluje pri Udruženju – napominju u Gradu.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je da se tim gospodarskim djelatnostima želi dati potpora, dijelom financijska, a dijelom olakšicama kako bi im se olakšao nastavak rada kada to epidemiološkim mjerama bude dopušteno. Dodao je kako je jasno da su štete, a i potrebe koje ugostitelji imaju, daleko veće, ali u ovom trenutku, uz ostale mjere države, ovo je skroman doprinos da bi im se olakšalo poslovanje.

TRG IVANA PAVLA II. Proslava dana “kada se ftičeki ženiju”

Pravo na jednokratnu potporu u iznosu od 5000 kuna imaju svi poslovni subjekti koji su potpuno zatvoreni, a zahtjev za isplatu 3000 kuna mogu predati djelomično zatvoreni subjekti (ugostiteljski objekti koji  dostavljaju hranu). Uz novi paket mjera, donesen kako bi se smanjili negativni učinci nastali zbog epidemije COVID-19, Gradskom vijeću bit će predloženo i da spomenute djelatnosti do kraja godine budu oslobođene plaćanja komunalne naknade i zakupa terasa u gradskom vlasništvu. Grad Zaprešić je, podsjetimo, još prije ukinuo porez na potrošnju za cijelu 2021. godinu.