Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
mjera namijenjena kao pomoć poduzetnicima s teškoćama u poslovanju

Potpore za 71 ugostitelja

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Prema riječima Bosančića ovo je pomoć za vlasnike objekata, a kako bi ravnomjernije rasporedili novac uzimao se kriterij broja zaposlenih jer s obzirom na to ljudima i rastu određeni problemi unutar poslovanja

Grad Vinkovci osigurao je 820 tisuća kuna za isplatu potpora iz Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2021. – 2023. godinu. Riječ je o mjeri namijenjenoj kao pomoć poduzetnicima s teškoćama u poslovanju zbog koronavirusa, a koja se ovoga puta odnosila na ugostitelje koji su tijekom ove krize pretrpjeli velike štete počevši od prvog lockdowna sve do danas.

Unatoč pandemiji i krizi u poslovanju, broj obrta u gradu je u porastu Grad Karlovac s milijun kuna pomaže malim poduzetnicima da lakše organiziraju poslovanje

Ugovore s Gradom potpisao je 71 ugostitelj s ukupno 486 zaposlenih koji će dobiti do dvije tisuće kuna po zaposleniku.

– Mislimo da je ovo odvajanje na segmente samog gospodarstva dobro jer tako puno bolje možemo pomoći i prepoznati određene probleme, a time i ravnomjernije rasporediti sve mjere koje imamo u proračunu za gospodarstvo.

I dalje ćemo pratiti situaciju i prilagođavati naše programe kako epidemiološka situacija bude dozvoljavala rad naših gospodarskih subjekata – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

PREDSTAVLJENA ISKUSTVA POLAZNIKA PROJEKTNOG PILOT-PROGRAMA ZA PODUZETNIKE Od ideje do poslovnog modela uz potporu

Pojasnio je da je glavni kriteriji natječaja bio broj zaposlenih i ljudi, odnosno objekti koji rade na području Vinkovaca, a samim time i zapošljavaju građane.

Prema riječima Bosančića ovo je pomoć za vlasnike objekata, a kako bi ravnomjernije rasporedili novac uzimao se kriterij broja zaposlenih jer s obzirom na to ljudima i rastu određeni problemi unutar poslovanja.

– Nije ista situacija onome tko ima dva zaposlena i onome tko ima 20 zaposlenih – istaknuo je Bosančić.