Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Garešnica nastavlja s provođenjem demografskih mjera

Potpore za stambeno zbrinjavanje dobilo šest obitelji

Foto: GAREŠNICA
Ove je godine potpisano 10 takvih ugovora, a utrošeno je 63.431 od planiranih 100 tisuća kuna predviđenih za spomenutu mjeru

S provođenjem mjera za pomoć mladima Grad Garešnica nastavio je i proteklog tjedna. Naime, još je šest mladih obitelji s područja grada ostvarilo pravo na potpore koje će im olakšati stambeno zbrinjavanje pa je gradonačelnik Josip Bilandžija s njima potpisao ugovore.

Tri se sklopljena ugovora odnose na kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a tri na rekonstrukciju stambenog prostora, obiteljske kuće ili stana. Petero je kandidata ostvarilo pravo na maksimalni iznos potpore u iznosu od sedam tisuća kuna.

Ove je godine potpisano 10 takvih ugovora, a utrošen je iznos od 63.431 od planiranih 100 tisuća kuna predviđenih za spomenutu mjeru koja se u Garešnici provodi u proteklih nekoliko godina. Uvjet za ostvarivanje prava za ovu novčanu potporu jest da jedan od supružnika nije navršio 35 godina i da se ulaže u stambeni prostor na području Garešnice.

Kako bi zaustavio negativne trendove iseljavanja, grad osim ove poduzima još demografskih mjera, a s tom će praksom nastaviti i ubuduće jer briga za djecu i mlade obitelji drže jednim od prioriteta u svome radu.