Izbornik
Naslovnica Gradovi Lipik
PROJEKT TERME LIPIK

Povratak Lipika na kartu turističkih destinacija

Foto: Lipički compas
Projekt “Terme Lipik” financijski je najvredniji projekt Grada Lipika

Projekt “Terme Lipik” financijski je najvredniji projekt Grada Lipika, istaknuto je na početnoj konferenciji ovog projekta. Osim financijske vrijednosti od ukupno 73,3 milijuna kuna (bespovratna sredstva iznose gotovo 62 milijuna kuna), još veća vrijednost vidljiva je u obnovi i revitalizaciji kulturne baštine te u korištenju turističkog potencijala Vile Zinke, Perivoja i Narodnih kupki, piše Lipički compas.

Grad Bjelovar osnovao tvrtku za razvoj programa istraživanja geotermalnih voda Terme Bjelovar upravljat će bazenskim kompleksom u Velikom Korenovu

– “Terme Lipik” integrirani je projekt razvoja i revitalizacije kulturne baštine Lipika, grada koji je poznat po prirodnim ljepotama, kulturnom i povijesnom nasljeđu te stoljetnoj tradiciji bavljenja turizmom, a njegova je baština u Domovinskom ratu pretrpjela teška razaranja – rekla je voditeljica projekta Veronika Prhal.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana naglasio je da je riječ o iznimno vrijednom projektu koji se odnosi na razvoj turizma.

– Nakon završetka ovog projekta u Lipiku više ništa neće biti isto. Projekt “Terme” vratit će Lipik na kartu hrvatskih turističkih destinacija, što naš grad i zaslužuje – rekao je Kasana, zahvalivši pri tome hrvatskoj Vladi na podršci.

U interpretacijskom centru Vile Zinke Lipičani će dobiti multifunkcionalni prostor za prezentaciju turizma i sve one atraktivne sadržaje koji su vezani za vodu. Zajedno s obnovom perivoja te Narodnih kupki, bit će to tri bitna elementa koja će upotpuniti vizualni izgled i turističku ponudu grada.