Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KNJIŽNICA 'FRAN GALOVIĆ'

Predstavljena nova knjiga koprivničke književnice Zdenke Čavić

1/8
Foto: Grad Koprivnica
Najnovija knjiga koprivničke književnice govori o zamkama i iskušenjima, zastranjivanju, razornim strastima, neprilagođenosti, kobnim pogreškama koje vode u propast, a ponekad i u smrt

U Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice "Fran Galović“ Koprivnica održalo se predstavljanje knjige kratkih priča "Niska crnih bisera“ autorice Zdenke Čavić.

Gradski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o gradnji studentskog doma u Kampusu u sklopu Sveučilišta Sjever Rok za izgradnju/rekonstrukciju je dvije godine od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja Gradski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o gradnji studentskog doma u Kampusu u sklopu Sveučilišta Sjever

Autoričine priče okupljenima su čitali zamjenica ravnatelja Knjižnice i čitaonice Mladen Kerstener u Ludbregu Edita Kutnjak Zlatar, ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat i vrsna čitateljica ludbreške knjižnice Đurđa Kokanović.

Predstavljanju knjige u ime Grada Koprivnice nazočila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, uz koju je bio i ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Karlo Galinec.

Najnovija knjiga koprivničke književnice govori o zamkama i iskušenjima, zastranjivanju, razornim strastima, neprilagođenosti, kobnim pogreškama koje vode u propast, a ponekad i u smrt. 

Ove godine velika ulaganja u prometnu infrastrukturu Grade se dva rotora i obnavlja nadvožnjak koji će tri mjeseca biti zatvoren za promet

Njezine kratke priče govore o događanjima između sna i jave, mogućem scenariju naše budućnosti, došljacima, čudnim fikcijama, području između svjesnog i nesvjesnog, znatiželji koja odvodi u okultna i opasna stanja uma. Govore o sazrijevanju, prijateljstvu, iskušenju i boli, susretu s neminovnim gubicima, traganju za boljim sutra te putovanju kroz život, stjecanju spoznaja, afirmaciji, starosti i mudrosti koja na kraju sve prožima i sabire i donosi plodove.