Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Predstavljena "Obnova piramide na Ivančici"

Pedesetak osnovaca učilo je o osnovama planinarenja
1/2
Foto: Grad Ivanec
Osnovcima je objašnjeno kako se treba ponašati u planinama te su upoznati s važnošću očuvanja prirode i okoliša

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata projekata EU u Ivancu, pedesetak je učenika ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec na zanimljiv, interaktivan i edukativan načini upoznato s osnovama planinarstva, priopćili su iz gradske uprave

festival dječjih vrtića Dječja olimpijada u Ivancu: Sudjelovalo 250 mališana

Kroz poučnu prezentaciju predstavljene su im osnove planinarskog kodeksa i etike. Objašnjeno im je kako se treba ponašati u planinama te su upoznati s važnošću očuvanja prirode i okoliša. Također, osnovnoškolci su prepričali svoja dosadašnja planinarska iskustva.

Predavanje za učenike održao je predsjednik HPD-a Ivančica Ivanec Borislav Kušen. Kako bi im što zornije objasnio te kako bi kod djece razvio interes za planinarstvom od najranije dobi, učenicima je pokazao i predstavio osnovnu planinarsku opremu koju su ujedno mogli razgledati i iz prve ruke saznati kako se što koristi.

Foto: Grad Ivanec

Predavanjem je ujedno predstavljen prvi uspješno završen projekt EU HPD-a „Obnova piramide na Ivančici“, a kojim se ovo planinarsko društvo profiliralo kao primjer dobre prakse u pripremi i provedbi projekata EU na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. 

Time se na najbolji način u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata projekata EU i obilježavanja samog Europskog tjedna, a koji se održava uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, pokazalo da i udruge civilnog društva mogu jednako uspješno koristiti bespovratna sredstva iz fondova EU.

Ivanec se tako može pohvaliti da su fondovi EU promijenili i obnovili njegov stoljetni simbol i dio njegove bogate planinarske baštine.

Postavljena ograda visoka je 1,20 metara Ivanec Mali park ograđen elegantnom ogradom