Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
festival dječjih vrtića

Dječja olimpijada u Ivancu: Sudjelovalo 250 mališana

1/9
Foto: Grad Ivanec
Natjecalo se u više disciplina: nogometu, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i utrci na 50 metara

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice pobjednici su 9. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je u srijedu, 8. svibnja, održan na nogometnom igralištu NK Ivančice. Drugoplasirani su klinci i klinceze iz Dječjeg vrtića Bambi Ivanec, a treći su mali olimpijci iz Dječjeg vrtića Runolist Žarovnica, prenosi grad Ivanec.

Priča o Križevcima Djeca kroz slikovnicu predstavila kako vide svoj grad

Rezultat je to ukupnog natjecanja u više disciplina – u nogometu, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i utrci na 50 metara. U njima se natjecalo 250 mališana, među njima i djeca iz DV Radovan, Latice u Klenovniku, Sreće iz Vinice, Ježića iz Črešnjeva i Čarolije iz Bikovca.

Foto: Grad Ivanec

Praćeni glazbenom koračnicom, mali sportaši odjeveni u bijele majice na terene su ušli u mimohodu te se potom svečano postrojili.

Nakon intoniranja himne i paljenja olimpijskog plamena, nestrpljivim olimpijcima uspjeh u natjecanjima poželjela je ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić, a dječju olimpijadu otvorila je Lidija Kozina, zamjenica gradonačelnika Ivanca.

međunarodna konferencija Još nismo dovoljno svjesni koliko su darovita djeca važna za našu budućnost

Medalje najboljima uručili su Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta u Hrvatskom olimpijskom odboru (koji je glavni sponzor olimpijade), te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josip Šimunek.