Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Priča o Križevcima

Djeca kroz slikovnicu predstavila kako vide svoj grad

Foto: Grad Križevci
Slikovnica prikazuje objekte u gradu koja djeca zamjećuju, manifestacije, gradove-prijatelje Križevaca, te ukratko predstavlja zašto djeca vole svoj grad

Povodom Dana grada Križevaca u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković predstavljena je slikovnica „Priča o Križevcima“.

U sklopu projekta „I ja odvajam!“ Najmlađi se smijali i učili uz predstavu „Boris slavi rođendan“

Slikovnicu su radila djeca svih križevačkih dječjih vrtića, a na inicijativu Dječjeg vrtića Zraka sunca i odgojiteljice Ružice Bijeličić te uz financijsku podršku Grada Križevaca. Slikovnica prikazuje objekte u gradu koja djeca zamjećuju, manifestacije, gradove-prijatelje Križevaca, te ukratko predstavlja zašto djeca vole svoj grad.

Prazna učionica Osječko-baranjska županija U osam godina 10 tisuća manje djece upisano u škole u

Prilikom predstavljanja slikovnice obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Zraka sunca Terezija Horvat koja je zahvalila Gradu Križevcima na podršci dok je gradonačelnik Mario Rajn istaknuo kako je i ova slikovnica u skladu sa statusom „Grad Križevci – prijatelj djece“.

O samoj ideji nastanka slikovnice govorila je odgojiteljica u Dječjem vrtiću Zraka sunca Ružica Bjeličić dok je o slikovnici govorila jedna od recenzentica Ana-Marija Smoljanec.

međunarodna konferencija Još nismo dovoljno svjesni koliko su darovita djeca važna za našu budućnost