Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 21 pregleda
Slavlje u Makarskoj

Preko 20 kulturnih, zabavnih i sportskih događanja povodom Dana grada

Makarska
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Kao i do sada, u Makarskoj su pripremili bogat program u sjećanje na odluku ‘obćinskog vića’ od 24.listopada 1865. godine

U sjećanje na odluku ‘obćinskog vića’ od 24.listopada 1865. godine, kojom je hrvatski jezik proglašen službenim jezikom, Makarani svake godine na navedeni datum obilježavaju Dan grada, a kao i do sada, i ove godine u Gradu su pripremili  bogat program.

Program ovogodišnje proslave, koju organiziraju Grad Makarska i Turistička zajednica, donosi preko 20 kulturnih, zabavnih i sportskih događanja raspoređenih kroz cijeli listopad.

Između ostalog, 13. i 16. listopada u Gradskoj knjižnici Makarska – povodom Mjeseca hrvatske knjige održat će se izložba ‘Enciklopedija: Internet iz prošlosti’, a tri dana kasnije i gostovanje hrvatske glazbenice i spisateljice Ivane Plechinger koja će predstaviti svoju knjigu ‘Ono što ostaje uvijek ljubav je’.

Cenralna događanja 23. listopada

Ljubitelji autohtonih proizvoda, pak, moći će uživati u ponudi još jednog Sajma mogućnosti, koji će biti održan u petak 20. listopada. S druge strane, Matica hrvatska organizira predavanje o 50 godina od usvajanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika (22. listopada u nekadašnjem Art cafeu), a posebnim će programom, naravno, biti obilježen centralni dan proslave – najprije će 23. listopada u Glazbenoj školi biti održan koncert nazvan ‘Mome gradu’, dok će se 24. listopada na Dan grada Makarske održati poseban program na gradskoj rivi, a u večernjim satima koncert Big banda i Marka Tolje na Kačićevu trgu.

Osim toga, održat će se Prvenstvo Hrvatske u jedrenju za seniore i juniore, memorijalni judo turnir Tajmir Nola i biciklistički uspon na Biokovo. Makarska će po prvi puta ugostiti i Barbaru Munjas, a nekadašnja pjevačica Gustafa nastupit će sa svojim bendom u petak 27. listopada u klubu Rockatansky. Detaljan program možete potražiti na stranicama Makarske.