Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
NOVI SPORTSKI SADRŽAJI U GRADU

Pri kraju gradnja profesionalnog skate parka

Foto: Grad Vukovar
Novi skate park, vrijedan oko 600 tisuća kuna, svojim će oblikom  i veličinom udovoljavati svim traženim uvjetima za održavanje regionalnih i nacionalnih natjecanja

U vukovarskom naselju Olajnica u tijeku je gradnja novog skate parka koji će se nalaziti u neposrednoj blizini postojećeg skate parka. Za razliku od staroga skate parka, ovaj će, na radost svih ljubitelja skateboardinga, biti profesionalni skate park.

Kako je najavljeno novi, profesionalni skate park bit će nepravilnog oblika površine 444 četvornih metara koja obuhvaća voznu površinu i rampe na tamponskoj podlozi. Najavljeno je da će nakon gradnje parka uslijediti uređenje pristupnih staza i okolne zelene površine.

– Na inicijativu korisnika postojećeg skate parka, ali i vukovarske udruge “Rolling Wheels”, odlučili smo se na ovu investiciju koja će mladim Vukovarcima, ali i svim građanima i posjetiteljima Vukovara pružiti dodatan sadržaj za rekreaciju i bavljenje sportom – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Ljetna zabava i osvježenje u Vukovaru Na tisuće građana spas od vrućina traži na Vukovarskoj adi i vanjskim bazenima

Dodao je da će skate park svojim oblikom  i veličinom udovoljavati svim traženim uvjetima za održavanje regionalnih i nacionalnih natjecanja.

– Grad Vukovar ovakvim projektima radi na poboljšanju kvalitete življenja svih naših sugrađana, a realizacija ovog projekta za cilj ima i dodatno potaknuti mlade  da svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, rekreirajući se – rekao je Penava.

Radove na novom skate parku izvodi zagrebačka tvrtka Petarda d.o.o. čiji je direktor Marin Dundić rekao kako da će gradnja
profesionalnog skate parka biti završena ubrzo. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi više od 600 tisuća kuna.