Izbornik
Naslovnica Gradovi
DARUVAR

Prigodni paketi korisnicima programa Zaželi, podijeljene uskrsnice i naknade za novorođenčad

Foto: Grad Daruvar
Osim dobrih vijesti o transparentnosti, u Daruvaru se razvija i infrastruktura

Uskrs u Daruvaru obilježen je mnogim akcijama darivanja. Tako su u organizaciji Grada Daruvara podijeljeni paketi svim korisnicima programa Zaželi – faza II ,čiji su nositelji Grad Daruvar – Zaželi dostojanstven život u Daruvaru i Udruga osoba s invaliditetom Daruvar.

ZA LJEPŠI BLAGDAN Vir osigurao uskrsnice od tisuću kuna

Podijeljeno je ukupno 320 paketa, a sudeći prema reakcijama korisnika, to im je blagdane učinilo barem malo ljepšima.

– Odlučili smo se prisjetiti naših korisnika, samačkih obitelji, umirovljenika i svih prijavljenih u projektu te smo im poklonili kavu, malu bombonijeru i Kinder jaje – rekao je prilikom podjele poklona gradonačelnik Damir Lneniček.

Grad Daruvar je, osim ovih poklona, osigurao i sredstva iz proračuna za podjelu uskrsnica umirovljenicima u iznosu od 200 kuna, a pravo na to imali su daruvarski umirovljenici s mirovinama do 2500 kuna.

OD GRADA VINKOVACA ZA USKRS Poklon-paketi za 41 obitelj

– Zadovoljni smo jer smo s nekadašnjih 110 tisuća kuna godišnje koliko se izdvajalo za umirovljeničke uskrsnice i božićnice došli na čak 400 tisuća kuna za božićnice i 200 tisuća kuna za uskrsnice. To je lijepa svota i svakome od nas dobro dođe u ovo vrijeme – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Daruvara Stjepan Trkač.

Također, kako gradska tradicija nalaže, Grad Daruvar dodijelio je naknadu za opremu za novorođenčad. Naknade iznose 1000 kuna za prvo dijete, 3000 kuna za drugo dijete i 5000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. S obzirom na trenutačnu situaciju uzrokovanu koronavirusom, novčana sredstva uplaćena su na račun roditelja, odnosno skrbnika.

Naknade su uručene za 14 beba, i to u ukupnom iznosu od 38.000 kuna. Ovo je, inače, druga dodjela naknada za novorođenčad ove godine, na prvoj je uručeno 26.000 kuna za desetero djece.