Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ZA LJEPŠI BLAGDAN

Vir osigurao uskrsnice od tisuću kuna

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Kada je riječ o nezaposlenim osobama, bilo je potrebno da je podnositelj zahtjeva najmanje tri mjeseca prijavljen na HZZ-u

Općina Vir objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za priznavanje prava na jednokratnu materijalnu potporu u povodu blagdana Uskrsa. Popularna uskrsnica u pojedinačnom iznosu od 1000 kuna namijenjena je umirovljenicima, nezaposlenima, osobama koje primaju socijalnu pomoć od Centra za socijalnu skrb i starijima od 65 godina.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

Za ostvarivanje prava na jednokratnu materijalnu potporu bilo je potrebno da podnositelj zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Općine Vir najmanje jednu godinu do dana objave javnog poziva (22. ožujka), također i da kućanstvo u kojemu podnositelj zahtjeva živi ima podmirene obveze prema Općini Vir i pravnim osobama u vlasništvu Općine te da obavijest o mirovini (u slučaju umirovljenika) podnositelj zahtjeva zaprima na području Općine Vir.

Kada je riječ o nezaposlenim osobama, bilo je potrebno da je podnositelj zahtjeva najmanje tri mjeseca prijavljen na HZZ-u.