Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
USKORO MANJI POREZI

Prihodi Bjelovara u travnju veći 33 posto u odnosu na prošlu godinu

gradska uprava Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar Proračun grada Bjelovara
U Gradskom vijeću Bjelovara pripremaju se izglasati smanjenje poreza na veće plaće na zakonski minimum

Proračun Grada Bjelovara nikada se nije bolje punio, tvrde iz Gradske uprave. U prilog tome idu i podaci o prihodu poreza na dohodak za prva četiri mjeseca ove godine. Prihod u travnju, primjerice, veći je 33 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je za prvi kvartal povećanje prihoda veće 18 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Točnije, za prvi je kvartal ove godine ukupno prihodovano 5,599.001,50 €, dok je u istom razdoblju prošle godine prihod od poreza na dohodak iznosio 4,597.296,88 €. Riječ je, dakle, o povećanju višem od milijun eura za prvi kvartal.

Dokazuje to i da gospodarstvo Grada Bjelovara izvrsno napreduje, unatoč činjenici da se radi o najvećem hrvatskom gradu s najmanjim porezima, odnosno najmanjom stopom poreza na dohodak koja od 1. siječnja ove godine iznosi 18 posto, dok je viša stopa 28 posto. Dodatno, ovaj mjesec Gradsko vijeće Grada Bjelovara dizat će ruke za još nižu stopu poreza na dohodak za veće plaće, koja bi se trebala spustiti na zakonski minimalnih 25 posto, a primjenjivat će se od sljedeće godine.

– Vizija Grada Bjelovara je smanjiti poreze na najmanju moguću mjeru i korištenjem europskih sredstava nadomjestiti taj segment. S druge strane, želimo poslati snažnu poruku građanima i gospodarstvu da njihov euro u Bjelovaru vrijedi više nego bilo gdje drugdje u Hrvatskoj. Dok će vam u drugim gradovima derati kožu visokim porezima, u Bjelovaru će vaše plaće i investicije vrijediti više. S obzirom na to da smo pronašli toplu vodu u gospodarskoj zoni, temperature od 83 °C, kojom planiramo grijati hale i druge proizvodne objekte i staklenike, te da u tu gospodarsku zonu dolazi i ubrzano se gradi brza cesta koja će krajem sljedeće godine biti i gotova, s ovako povoljnim investitorskim uvjetima Bjelovar će postati najpoželjnije mjesto za investiranje u Hrvatskoj. Ponosan sam na činjenicu da je Bjelovar najveći hrvatski grad s najmanjim porezima u državi – ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Treba dodati i da je Grad Bjelovar pokrenuo najveći investicijski val u svojoj povijesti u iznosu višem od 200 milijuna eura koji će se u Bjelovaru realizirati u sljedeće dvije godine.

storyeditor/2024-05-03/bjelovar_a_foto.jpg Bjelovar u jačanju turističke pozicije Financirat će se kuće s bazenima koje daju dodatni sadržaj Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potpisao je ugovor s Ministarstvom turizma i sporta vrijedan 330 tisuća eura kojim se bjelovarska Sokolana namjerava opremiti vrijednom sportskom opremom STIGLE TRI PONUDE Za opremanje Sokolane koju koristi 1300 učenika i sportaša stiže 330.000 € storyeditor/2024-04-25/bjelovarr_a_fo.jpg Potpore Bjelovara za držanje konja pasmine gidran Krenuli smo s pet konja, a sada smo na 130, što je veliki napredak i ponos