Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
STIGLE TRI PONUDE

Za opremanje Sokolane koju koristi 1300 učenika i sportaša stiže 330.000 €

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potpisao je ugovor s Ministarstvom turizma i sporta vrijedan 330 tisuća eura kojim se bjelovarska Sokolana namjerava opremiti vrijednom sportskom opremom
Foto: Bjelovar
Gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je i da su za gradnju studentskog doma pristigle tri ponude za izvođača radova

Ovih je dana gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potpisao ugovor s Ministarstvom turizma i sporta vrijedan 330 tisuća eura kojim se bjelovarska Sokolana namjerava opremiti vrijednom sportskom opremom. Naime, uskoro započinje projekt potpune obnove bjelovarske Sokolane. Ukupna vrijednost obnove bit će nešto manja od 7 milijuna eura. Nakon što se obnovi, u dvoranu će doći moderna sportska oprema kojom će Bjelovar dobiti potpuno opremljenu gimnastičku i atletsku dvoranu.

Podsjetimo, zgrada Sokolane u vlasništvu je Grada Bjelovara, a njome upravlja Gradsko poduzeće za upravljanje sportskim objektima. Zgrada ima svojstvo pojedinačnog zaštićenog kulturnog dobra i vrijedan je primjerak arhitekture s početka 20. stoljeća te djelo poznatog arhitekta Dioniza Sunka. Zgrada je oštećena od posljedica potresa, a nakon toga je konstrukcijska obnovljena bespovratnim sredstvima putem natječaja za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa.

Inače, zgradu Sokolane koristi oko 1300 osoba, od čega je oko 960 učenika obližnjih srednjih škola koje tamo imaju nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Nakon obnove Sokolana će se ponovno pretvoriti u gimnastičku dvoranu koju će koristiti Gimnastički klub Bjelovar i AK Bjelovar. Osim Sokolane, gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je i da su za gradnju studentskog doma pristigle tri ponude za izvođača radova.

– Otvorene su ponude i za zgradu studentskog doma. Stigle su tri ponude. Jedna ponuda je iznad procijenjene vrijednosti, dok su dvije ponude ispod procijenjene vrijednosti. To je jedna dobra vijest. Puštamo sada stručne službe da donesu odluku o izvođaču koji je najpovoljniji. Vjerujem da će to trajati nekoliko tjedana i pretpostavljam da bismo za mjesec dana mogli pokrenuti radove i na ovoj zgradi koja je zadnja preostala da dobije izvođača radova – potvrđuje Hrebak. 

storyeditor/2024-04-25/bjelovarr_a_fo.jpg Potpore Bjelovara za držanje konja pasmine gidran Krenuli smo s pet konja, a sada smo na 130, što je veliki napredak i ponos Radovi na zgradi Vodotehne BJELOVAR Povijesna zgrada na samom ulazu u grad spremna za obnovu storyeditor/2024-04-19/b_bjelovar_foto.jpg KMC Bjelovar obavlja kazališnu djelatnost, a u Domu kulture postavljen je dio opreme Bjelovar dobiva profesionalnu predstavu, u Dom kulture stižu eminentna glumačka imena