Izbornik
Naslovnica Gradovi
Umne i fizičke snage usmjerili u odgoj i obrazovanje

Prijam studenata 1. godine ranog odgoja i obrazovanja

U holu Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina održan je svečani prijam studenata
Foto: Slatina

U holu Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina održan je svečani prijam studenata prve godine sveučilišnog
prijediplomskog studija ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja, dislociranog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slatini u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u akademskoj 2023./24. godini.

Studente, profesore i zaposlenike fakulteta te goste pozdravila je dr. sc. Ružica Tokić Zec, voditeljica prve godine izvanrednih studenata u Slatini, a potom je riječ prepustila prof. dr. sc. Irelli Bogut, voditeljici studijskog programa u Slatini koja je prenijela pozdrave dekanice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Emine Berbić Kolar i pročitala njezin svečani govor.

U svom je govoru dekanica poručila studentima prve godine u Slatini kako ju veseli što su uspjeli postati studenti njihovog fakulteta i na taj način ostvariti svoje želje, nade i odluku da svoje umne i fizičke snage usmjere u ono najdragocjenije – u odgoj i obrazovanje.

Istaknula je kako na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku studira gotovo 1000 studenata na 4 studijska programa koji pružaju široku naobrazbu, a posebno se njeguje jezična, informatička i umjetnička komunikacija te inkluzivno društvo.

Fakultet je ujedno i središte znanstvenog, nastavnog i stručnog rada potrebnog regiji i državi. 

Lanjski srednjovjekovni advent u Koprivnici privukao je mnoštvo posjetitelja Srednjovjekovni advent održat će od 9. do 26. prosinca Božićni sajam bez lampica, ali s bakljama, pećima i ludama ZADOVOLJNI DINAMIKOM Gradilišta u Molvicama (na slici) i DV "Izvor" obišli su gradonačelnica Škrobot i njezin zamjenik Burić, a vrtići će, bude li sve teklo prema planu, biti gotovi u roku Priprema se projektna dokumentacija za Perivoj Grade se dva vrtića, planira se i treći za ukupno 300 djece POSEBNA skupina na koju se cilja projektom su djeca predškolske i školske dobi Završna konferencija projekta From Zero to STEM Hero Cilj je da nove generacije probude interes za STEM