Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ADVENT U VINKOVCIMA

Pripremljen bogat program, a tu je i Snjegović Vinko

Župljani župa svetog Nikole biskupa i Bezgrješnog srca Marijina upalili su u središnjem vinkovačkom parku prvu adventsku svijeću
1/3
Foto: Vinkovci

Župljani župa svetog Nikole biskupa i Bezgrješnog srca Marijina upalili su u središnjem vinkovačkom parku prvu adventsku svijeću, koja se još naziva i svijećom nade. Župni vikar Župe Bezgrješnog srca Marijina fra Franjo Čolakovac rekao je kako kršćani na ovaj način započinju najintenzivnije razdoblje te pripremu za Isusov rođendan.

– Došašće traje četiri tjedna, a u tom smo vremenu pozvani na poseban način promišljati i razvijati osjećaj za bližnjega i pripremati svoje srce za dolazak Gospodina našega Isusa Krista. Svakom kršćaninu potrebno je da se Isus rodi u našim srcima, na taj nas način naš kršćanski hod poziva da prođemo kroz sva liturgijska čitanja, a u tom smjeru trebamo promišljati nad sobom i mijenjati ono što nas udaljava od ljubavi jednih prema drugima – kazao je fra Čolakovac.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako ulazimo u advent te da se svi trebamo najbolje moguće pripremiti za Božić.

– Ovo je lijepo vrijeme u kojem se volimo družiti, volimo da je naša obitelj oko nas, kao i oni nama najdraži ljudi. Međusobno trebamo podijeliti ljubav i ući u posljednje božićne dane na najbolji način. Svima želim da u ovih mjesec dana uživaju, našim župama zahvaljujem što i ove godine sudjeluju u paljenju svijeća oko Svetog Trojstva – rekao je Bosančić.

Prema planu, sljedeće će subote svijeću paliti Župa sv. Euzebija i Poliona, svjetlost treće svijeće donijet će župljani sv. Ćirila i Metoda te bl. Alojzija Stepinca, dok će svijeću ljubavi dva dana prije Božića upaliti vjernici iz Župe sv. Vinka Pallottija.

Grad Vinkovci i Turistička zajednica Grada Vinkovaca i za ovogodišnji vinkovački Advent pripremili su raznolik i bogat program u kojemu će svatko, bez obzira na godine, moći pronaći nešto za sebe.

U sklopu vinkovačke božićne bajke pripremljene su predstave za djecu, božićne radionice, Kućica Djeda Božićnjaka, organizirat će i Dječju Novu godinu... Tu je i nova maskota vinkovačkog Adventa – Snjegović Vinko, koji je zapravo pravi Slavonac, Šokac, s kapom, dukatom i zlatovezom.

Iz godine u godinu nastojimo osigurati da naši umirovljenici imaju i božićnice i uskrsnice, ali da konstantno podižemo i same cenzuse i iznose, kaže Bosančić Vinkovci Ovo je jedan skroman znak pažnje za naše starije sugrađane Gradonačelnik Ivan Bosančić i pročelnik Hrvoje Niče na prošlogodišnjoj podjeli ugovora VINKOVCI U prošloj godini vinkovačke tvrtke premašile 6,39 milijardi kuna prihoda Na zgradi MO postavljena je ploča u spomen za stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu Mjesni odbor Kolodovor Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima