Izbornik
Naslovnica Gradovi
Mjesni odbor Kolodovor

Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima

Na zgradi MO postavljena je ploča u spomen za stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu
Foto: Grad Vinkovci

Na dan kada je u Vinkovce došao prvi vlak, 23. studenog 1878. godine, svoj Dan mjesnog odbora obilježili su i ove godine mještani Mjesnog odbora Kolodvor u Vinkovcima. Tim povodom na zgradu MO postavljena je i ploča u spomen na sve hrvatske branitelje i civile iz MO Kolodvor stradale u Domovinskom ratu. Govoreći o ovome vinkovačkom kvartu, predsjednik MO Kolodvor Danijel Cestarić rekao je kako je dosta toga tijekom proteklih godina napravljeno, ali i da, u suradnji s Gradom, imaju još planova. Podsjetio je kako se za mađarsku školu priprema veliki projekt obnove kao i da je od većih infrastrukturnih zahvata preostalo još pronaći rješenje i za zgradu tzv. jajare.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da je ovaj kvart jedan od najaktivnijih mjesnih odbora, kao i da su stanovnici toga dijela grada puno dali u razvoju grada.

Rezultate projekta na završnoj konferenciji u Specijalnoj bolnici "Naftalan" u Ivanić-Gradu predstavio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik Projekt je trajao 18 mjeseci Kardiovaskularne bolesti ima puno mladih, a na to možemo utjecati Cesting je tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavu novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni Zimska služba spremna za uvjete na cestama Prohodnost na 1457 km cesta održavat će 42 vozila Općina sufinancira ili potpuno financira rad Škole nogometa koju trenutno pohađa 120 djece, Škole tenisa s 50 djece i Odbojkaškog kluba s 30 djece Ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih Besplatan vrtić u Općini Kneževi Vinogradi od siječnja 2024. godine