Izbornik
Naslovnica Općine
Ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih

Besplatan vrtić u Općini Kneževi Vinogradi od siječnja 2024. godine

Općina sufinancira ili potpuno financira rad Škole nogometa koju trenutno pohađa 120 djece, Škole tenisa s 50 djece i Odbojkaškog kluba s 30 djece
Foto: Kneževi Vinogradi
Kneževi Vinogradi jedna su od rijetkih općina koja je donijela ovakvu odluku, budući da je vrtić besplatan u još samo 24 jedinice lokalne samouprave, od njih ukupno 555

Sva djeca s područja Općine Kneževi Vinogradi od iduće godine će vrtić pohađati besplatno, što znači da kompletan trošak participacije roditelja preuzima Općina Kneževi Vinogradi.

Stipendije za studente
Navedena odluka je samo jedna u nizu demografskih mjera koje je Općina Kneževi Vinogradi donijeli u protekle dvije-tri godine a kojom se želi prvenstveno djeci, predškolcima, učenicima i studentima te njihovim roditeljima omogućiti što ugodniji i kvalitetniji život u općini.
Općina Kneževi Vinogradi jedna je od rijetkih općina koja je donijela ovakvu odluku, s obzirom na to da je na području cijele Republike Hrvatske vrtić za roditelje besplatan u još samo 24 jedinice lokalne samouprave, od ukupno 555.
Kako je ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih najisplativija investicija, Općina Kneževi Vinogradi je u proteklom razdoblju, a u suradnji s drugim tijelima javne vlasti, donijela odluku o jednokratnoj naknadi za novorođeno dijete, zatim odluku o besplatnim školskim udžbenicima, besplatnoj školskoj prehrani, besplatnim učeničkim autobusnim kartama, besplatnim sezonskim ulaznicama za svu djecu za bazene u Kneževim Vinogradima. Općina svake godine dodjeljuje potporu za nabavu školske opreme te se za svako dijete omogući prigodan božićni paketić. Od 2022. godine po prvi puta je omogućeno i korištenje usluge produženog boravaka u osnovnoj školi Kn. Vinogradi za svu zainteresiranu djecu i roditelje.
Općina je uz to što osigurava stipendije za sve svoje redovne studente te najuspješnije i socijalno najosjetljivije srednjoškolce, omogućila i aktivno bavljenje sportom za najmlađe sumještane kroz sufinanciranje ili potpuno financiranje rada Škole nogometa koju trenutno pohađa 120 djece, Škole tenisa s 50 djece i Odbojkaški klub s 30 djece. Općina je ujedno izgradila i obnovila potrebnu infrastrukturu, dječji vrtići i jaslice u Kneževim Vinogradima i Suzi, nova sportska igrališta, teniski teren, teren s umjetnom travom, novi multifunkcionalni tereni u svim naseljima, a sve s ciljem da djeca imaju sve potrebne uvjete za kvalitetan život i razvoj.

Više za školsku opremu

Osim besplatnog vrtića, od iduće godine Općina Kneževi Vinogradi najavila je i povećanje iznosa za nabavku školske opreme i iznos stipendija koje dodjeljuje.

Gradska razvojna agencija Slatine održala radionicu za mlade "Projekt za moj Grad" Mladi o projektima i problemima u Slatini U južnom dijelu Čakovca, na Martanama istok, na lokaciji koju je osigurao Grad Čakovec, položen je kamen temeljac u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa Škola djeluje u prostorima sagrađenim prije više od pola stoljeća Svi su bili za gradnju edukacijsko-rehabilitacijskog centra Uklanjanje invazivnih biljaka Projekt Ružičaste zloćke Uklanjanje dviju invazivnih stranih vrsta biljaka