Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
PO IZBORU SPLITSKOG SAVEZA ŠPORTOVA

Proglašeni najbolji splitski sportaši za 2019. godinu

Foto: Grad Split
Za najperspektivnije splitske sportaše za 2019. godinu proglašeni su Klara Kovač (Taekwondo klub Marjan) i Franko Grgić (Plivački klub Jadran)

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika proglašeni su, po izboru Splitskog saveza športova, najuspješniji sportaši grada Splita za 2019. godinu. Pozdrave i čestitke splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenio je pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić.

RADOVI VRIJEDNI 5,6 MILIJUNA KUNA Do kraja godine nova, višenamjenska dvorana u Splitu

"Ova vrsta nagrada uvijek je nosila posebnu vrstu emocija za naše sportaše. Naravno, olimpijske i druge medalje su velike i značajne. Međutim, posebnu emociju splitskim sportašima uvijek je nosila nagrada za sportska ostvarenja Grada Splita, jer je to priznanje vlastite sredine", poručio je pročelnik Omazić.

GENIJALNA VIJEST Objavljeni detalji tradicionalne Noćne utrke grada Samobora

Čestitke je uputio i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić kazavši kako nove generacije splitskih sportaša pokazuju da nema spavanja na lovorikama stare slave, nego da svojim djelima ispisuju nove slavne stranice sporta grada podno Marjana.

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH NAŠIČKIH SPORTAŠA Najbolji kolektiv je svjetski poznat RK Nexe

Za najperspektivnije splitske sportaše za 2019. godinu proglašeni su Klara Kovač (Taekwondo klub Marjan) i Franko Grgić (Plivački klub Jadran). Najbolja ženska ekipa je Ženski nogometni klub Split, a najbolje muške momčadi su Kuglački klub Mertojak i Vaterpolski klub Jadran. Toni Tomas iz Teakwondo kluba Marjan proglašen je za najboljeg trenera ženskih kategorija za prošlu godinu. Za  najboljeg trenera muških kategorija proglašeni je Mate Ružić iz Plivačkog kluba Jadran, kao i Toni Tomas. Za najbolje sportaše s invaliditetom za 2019. godine izabrani su stolnotenisačica Anđela Mužinić i plivač Dino Sinovčić. Na kraju svečanosti najboljim splitskim sportašima za prošlu godinu proglašeni su sjajni mladi sportaši Teakwondo kluba Marjan Matea Jelić i Toni Kanaet.