Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Završio projekt izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac

Prometnice u zoni otvaraju vrata novim radnim mjestima

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara

Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac još je jedan projekt sufinanciran europskim novcem koji je u tom gradu priveden kraju.

U ZAVRŠNOJ FAZI UREĐENJE KOSTURNICE Spomen na stradale u Drugom svjetskom ratu

Primjer u povlačenju novca

Rezultati su predstavljeni na završnoj konferenciji za medije. Radovi ukupne vrijednosti 6,47 milijuna kuna s uključenim PDV-om obuhvatili su izgradnju prometnica T2 i T3, uvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedbu elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te uređenje zelene infrastrukture, sve u ukupnoj površini od 10.713 četvornih metara. Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel zahvalio je i čestitao svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta.

– Ovim smo projektom još jednom pokazali da je Jastrebarsko zaista primjer u povlačenju sredstava iz europskih fondova kojima unapređujemo i poboljšavamo život naših sugrađana i poduzetnika koji upravo u našem gradu prepoznaju povoljno okruženje za razvoj svog biznisa. S takvim pristupom nastavljamo i dalje. Iza nas je 11 realiziranih projekata ukupne vrijednosti 32,4 milijuna kuna, sufinanciranih iz fondova Europske unije, trenuačtno je u provedbi sedam projekata vrijednih 281,7 milijuna kuna, a prijavili smo još dva projekta vrijednosti 4,7 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Jastrebarskog.

MAKSIMALNA POTPORA PODUZETNICIMA Za Razvojnu agenciju ODRAZ Dugopolje osigurano 1,8 milijuna bespovratnih kuna iz fonda EU

Podsjetio je i na to da Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju kroz pružanje raznih poticaja poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i naknade.

Strateški cilj

Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u njoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko tisuću zaposlenih. Smještena je 35 kilometara jugozapadno od Zagreba i zagrebačke zračne luke te 120 kilometara od morske luke u Rijeci, a uz to je paneuropskim prometnim koridorom Vc povezana s cijelim tržištem EU. O projektu su govorili i Spomenka Đurić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Zdravko Režek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti i Danijela Bučar Trivičević, voditeljica Odsjeka u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada.

HAK-ova investicija u središtu Gospića vrijedna pet milijuna kuna bit će završena do ljeta Građani i turisti moći će računati na usluge vučne službe ili popravka vozila

Razvoj Gospodarske zone Jalševac među glavnim je strateškim ciljevima gospodarskog razvoja Jastrebarskog te je od 2002. u razvoj zone i poduzetničke infrastrukture Grad uložio više od 31 milijun kuna. Ukupna je vrijednost upravo završenog još jednog projekta iznosila 6,472.802,61 kuna, od čega su odobrena sredstva iz EU fondova 4,170.759,19 kuna. Projekt se provodio od 1. kolovoza 2019. do 1. siječnja 2021. (aneks 1. travnja 2021.), a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.