Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
HAK-ova investicija u središtu Gospića vrijedna pet milijuna kuna bit će završena do ljeta

Građani i turisti moći će računati na usluge vučne službe ili popravka vozila

Foto: HAK/Grad Gospić
Ondje će se zaposliti isključivo lokalna radna snaga

Hrvatski autoklub, investicijom vrijednom pet milijuna kuna, uskoro otvara novi centar u Gospiću u kojemu će objediniti radionice za otklon kvara na automobilima, poligon za sve kategorije vozila i učionice za polaganje prometnih propisa i pravila.

ČAZMA Braniteljskim udrugama uskoro i novi prostor

Na tom će se mjestu ujedno izdavati i međunarodne vozačke dozvole za sve kategorije vozila te dozvole za upravljanje tuđim vozilima. Gradnja centra otpočela je te su tom prigodom gradilište obišli predsjednik HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, pomoćnik glavnog tajnika dr. sc. Sinan Alispahić, kao i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Brza priprema

Predsjednik HAK-a Slavko Tušek istaknuo je da je riječ o investiciji čiji je cilj da sve usluge koje HAK pruža, od vučne službe do otklona kvarova na automobilu, budu na raspolaganju lokalnom stanovništvu, ali i mnogobrojnim turistima koji prolaze ovim dijelom Hrvatske.

– Bit će to vrhunski opremljena stanica koja će biti otvorena do početka ljeta te će zaposliti isključivo lokalnu radnu snagu. Broj radnih mjesta odredit će se u Hrvatskom autoklubu, a zapošljavat će se putem javnog natječaja – kazao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.

GAREŠNICA Za GAK više od 900 tisuća kuna, za cestu kroz Dišnik milijun kuna

Zahvalio je gradonačelniku Gospića Karlu Starčeviću na realizaciji ovog projekta te kazao da je gradska uprava u iznimno brzom roku izvršila sve potrebne administrativne radnje oko zamjene zemljišta, a iskazao je posebno zadovoljstvo zbog brzine izdavanja građevinske dozvole koja je bila spremna za točno 29 dana, zbog čega su radovi mogli započeti u predviđenom vremenu, te će sve moći realizirati u dogovorenom roku, pa će na bolju uslugu mještani moći računati već od ovoga ljeta.

Gradonačelnik Starčević istaknuo je da Grad Gospić takvim načinom rada želi potaknuti i druge investitore da dođu u taj grad, stoga će svaki ozbiljan investitor imati maksimalnu potporu u što bržem pokretanju poslovanja, odnosno olakšavanju administrativnih procedura i birokracije što je i zadaća gradske uprave.

Potencijali za ulaganje

iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla još jedna važna odluka Bjelovar dobio dozvolu za istraživanje geotermalnih voda na prostoru Korenovo

Gradonačelnik Karlo Starčević vjeruje da će potencijali Gospića biti sve prepoznatljiviji ulagačima. Posebno se to odnosi na njegovu odličnu prometnu poziciju koja je često u razgovorima s investitorom isticana kao jaka komparativna prednost. U tom će smjeru, kazao je gradonačelnik Starčević, sigurno ići i daljnji razvoj Gospića.