Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Braniteljskim udrugama uskoro i novi prostor

Foto: Grad Čazma
Od 300 tisuća kuna koje je iz svog proračuna Grad osigurao za rad udruga, deset posto namijenjeno je za rad udruga proizašlih iz Domovinskog rata

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ovih je dana potpisao ugovore o sufinanciranju braniteljskih udruga s čazmanskog područja. Ugovori su potpisani s predsjednicima Udruge Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Kluba 2/105 i HVIDRA-e.

GAREŠNICA Za GAK više od 900 tisuća kuna, za cestu kroz Dišnik milijun kuna

Od ukupnog iznosa koji je u ovogodišnjem proračunu Grada osiguran za rad udruga, a koji iznosi 300 tisuća kuna, deset posto iznosa je za udruge proizašle iz Domovinskog rata. Uz redovito financiranje, sredstvima iz Gradskog proračuna prošle je godine sufinancirana vanjska obnova zgrade u kojoj će u budućnosti biti smještene braniteljske udruge. Ukupno je za te radove izdvojen jedan milijun kuna.

– Ove godine krećemo s obnovom i opremanjem unutrašnjosti zgrade. Projekt je procijenjen na 1,3 milijuna kuna. Putem natječaja Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova EU dodijelio nam je 200 tisuća kuna. Vidjet ćemo hoće li se uključiti i Ministarstvo branitelja, od kojeg smo zatražili novac za gradnju dizala i pristupne rampe zgradi, ukupne vrijednosti 260.000 kuna – napomenuo je gradonačelnik Pirak te dodao da bi u zgradi trebale naći smještaj prije svega braniteljske udruge, a ondje će biti prezentiran i ratni put čazmanskih postrojbi, kako policije tako i HV-a.

iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla još jedna važna odluka Bjelovar dobio dozvolu za istraživanje geotermalnih voda na prostoru Korenovo

– Time bismo naglasili doprinos Čazmanaca u Domovinskom ratu, a mislim da je on bitan i velik u obrani domovine – rekao je gradonačelnik.