Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
PRVOSTUPNICI ENERGETSKIH TEHNOLOGIJA

Promovirano 27 inženjerki i inženjera

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Studij su završili još prošle akademske godine, no promocija je zbog pandemije nekoliko puta odgađana, pa su mladi stručnjaci već ili zaposleni ili se dalje usavršavaju na diplomskim studijima na sveučilištima od Aalborga do Zagreba

Na tvrđavi Barone održana je svečana promocija treće generacije inženjera prvostupnika energetskih tehnologija. Na svečanosti je promovirano 27 inženjerki i inženjera, mladih talentiranih stručnjaka koji su završili šibenski studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu.

Studij su završili prošle akademske godine, no promocija je zbog pandemije nekoliko puta odgađana. Ovi mladi inženjeri “bolje budućnosti” zaposleni su na inovativnim poslovima povezanim s održivom, “zelenom” energijom ili su nastavili studirati na diplomskim studijima na sveučilištima od Aalborga do Zagreba.

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA NA OSNOVNOJ ŠKOLI ROVIŠĆE I ŠKOLSKO-SPORTSKOJ DVORANI Projekt energetske obnove vrijedan 12,9 mil. kuna

Na svečanosti su, uz gradonačelnika Željka Burića i župana dr. sc. Marka Jelića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Dubravko Majetić i prof. dr. sc. Gordan Gledec te voditelj Studija prof. dr. sc. Marko Delimar.

– Čestitam vam na uspješno završenom studiju, a ujedno vam i čestitam i na izboru ovog studija. Grad Šibenik nastavlja raditi na razvoju novih studijskih programa i jačanju studentske infrastrukture. Visoko obrazovanje ostaje jedan od naših prioriteta kada su u pitanju ulaganja u razvoj grada – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Čestitkama i prigodnim riječima okupljenima se obratio i župan Marko Jelić. Svečanost je dodatno oplemenila klapa Bunari koja je, između ostalog, izvela akademsku himnu Gaudeamus Igitur.