Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Arheološka istraživanja u Puli

Pronašli grobnice na mjestu budućeg studentskog kampusa

Na brdu sv. Mihovila nalazile su se samostanske crkve sv. Mihovila i sv. Klementa, a napuštene su u 16. stoljeću
1/12
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Arheolozi su na prostoru koji je ostao ispod nasipa, a koji je štitio opkop i utvrdu, pronašli brojne kosture, vjerojatno mahom redovnika

Studentski kampus u Puli uskoro bi se trebao proširiti, no prije građevinskih radova na redu su arheološka istraživanja. Sveučilišni arheolozi, pod vodstvom prof. dr. Klare Buršić-Matijašić i uz pomoć desetak studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, odnosno Centra za interdisciplinarna arheološka istraživanja istražuju krajolik pored Filozofskog fakulteta, na brdu sv. Mihovila.

Na njemu su se nalazile samostanske crkve sv. Mihovila i sv. Klementa, napuštene u 16. stoljeću, a čije su ostatke uništili austrijski vojni graditelji 1851.-1854. godine.

Arheolozi su na prostoru koji je ostao ispod nasipa, a koji je štitio opkop i utvrdu, pronašli pojedinačne grobove i grobnice s brojnim kosturima, vjerojatno mahom redovnika.

U novu jasličku grupu upisano je jedanaestero djece U Puli otvorena nova jaslička skupina Grad u kojem nema liste čekanja za vrtić Treća pulska Balinjerada Treća Balinjerada U karićima po pulskim ulicama