Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Više od 200 događanja na 50 lokacija

Prosinac u Puli oborio rekorde, povećanje broja noćenja za 37%

Prosinac u Puli
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Brojne mališane, ali i odrasle, privuklo je klizalište na otvorenom koje je ove godine također zabilježio porast posjetitelja i to za 16%

Više od 200 događanja na 50 lokacija u 33 dana, brojke su koje će zabilježiti pulski prosinac 2017. godine, mjesec u kojemu su mnogobrojni koncerti, predstave i radionice grad učinile prepoznatljivim, a građanima i posjetiteljima je ponuđena raznovrsna blagdanska ponuda, sa svakodnevnim naglaskom na bogate i zanimljive programe za najmlađe.

Plodine u Puli Investicija vrijedna 6 milijuna eura U supermarketu zaposlili 45 osoba: 'U sezoni planiramo još, javite se'

Na taj način su pulski mališani uživali na više od 90 programa, ponajprije na Giardinima, najveselijem gradskom parku koji je nosio naziv 'Čarobna šuma', a posjećenost programa najčešće nisu ometali ni nepovoljni vremenski uvjeti.

Kućicu Djeda Mraza iz dana u dan je posjećivalo sve veći broj djece o čemu svjedoči i više od 1000 ostavljenih pisama mališana. Brojne mališane, ali i odrasle, privuklo je klizalište na otvorenom koje je ove godine zabilježio porast posjetitelja za 16%. Hvalevrijednom se pokazala i inicijativa organiziranja besplatnog klizanja u dogovoru s 13 vrtića i 10 osnovnih škola.

Mašakare Pula vladat će sve do 13. veljače Pulske maškare na Forumu preuzele ključ grada

Posljednji je dan 2017. godine sa nastupom Prljavog kazališta i oko 4.000 posjetitelja okrunjena manifestacija Prosinac u Puli i na taj način se zaokružio program koji je građanima Pule, okolice i njihovim gostima pružio obilje zabave, kulture i razonode, ostavljajući otvoreno klizalište i za cijelo vrijeme trajanja školskih praznika.

Blagdanski ugođaj obogatilo je 20.000 novih lampica, deset metarska svjetleća jelka na Portarati te brojni novi rasvjetni elementi kod kojih su Puljani rado bilježili uspomene na blagdansko doba.

Uz navedeno, izniman je uspjeh postignut i značajnim povećanjem broja noćenja, i to za čak 37% u odnosu na prethodnu godinu, izvijestili su iz Pule.

Autobusi u Puli sredstvima ITU mehanizma Uskoro 20 novih ekoloških autobusa i punionica plina