Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Ulaganja u prigradsko naselje

Proširuju se prostorije Dječjeg vrtića u Sotinu

Foto: Grad Vukovar
Rekonstruira se postojeća terasa u novi prostor za boravak djece

Objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1. u prigradskom naselju Sotin otvoren je 2013. godine zahvaljujući donaciji obitelji Vojnović koja je Gradu Vukovaru donirala kuću u kojoj se nalazi vrtić. Osam godina poslije u tijeku su radovi na proširenju prostorija vrtića u Sotinu.

SUSRET SA ŽUPANOM DAMIROM DEKANIĆEM Olimpijac Damir Martin posjetio rodni Vukovar

Porast broja djece

Naime, postojeći vrtić sastoji se samo od jedne prostorije koju koriste djeca za boravak i spavanje te se ukazala potreba da se postojeća terasa rekonstruira na način da ista postane prostorija za boravak djece, a u sklopu rekonstrukcije izvode se i strojarski te elektrotehnički radovi. Nova soba, kao i ostale prostorije, također će se opremiti.

– Ovaj objekt trenutačno je u fazi nadograđivanja i podizanja standarda usluge koju je do sada pružao jer nam je u interesu izjednačiti standard života u svim dijelovima Vukovara, pa tako i u prigradskom naselju Sotin, gdje smo prije nekoliko godina osigurali cjelodnevni boravak djece u vrtiću, što se pokazalo izuzetno dobro te se odrazilo na porast broja djece koja pohađaju vrtić – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako je najvažnije da je mladim obiteljima iz Sotina osigurano mjesto na kojem djeca mogu boraviti u vremenu kada su roditelji na poslu.

Radni posjet Općini Drenovci Ide se u rješavanje dokumentacije za gradnju sportske dvorane

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić rekla je kako je u objekt Dječjeg vrtića Vukovar I u Sotinu upisano 11 djece u dobi između 3 i 7 godina, a za koje će se brinuti dvije odgojiteljice.

– S obzirom na to da djeca mlađeg uzrasta nakon ručka imaju popodnevni odmor, a predškolska djeca se pripremaju za školu, bilo je potrebno odvojiti ove dvije dobne skupine kako bi se kvaliteta rada s djecom poboljšala – rekla je Kulić dodajući kako će od 1. rujna u Dječji vrtić Vukovar 1. krenuti 616 djece.

Završetak u rujnu

Grad Vukovar ovaj projekt uspješno je prijavio na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” koji provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je isti odobren u 100% iznosu od više od 300 tisuća kuna. Završetak radova te isporuka i ugradnja opreme očekuje se tijekom rujna 2021. godine.