Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA

Provode projekte vrijedne stotine milijuna

Radovi - ilustracija
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Dosad je sagrađeno više od 100 km mreže i napravljeno oko 7500 priključaka

Vinkovački vodovod i kanalizacija nastavljaju s provedbom projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” vrijednog 384 milijuna kuna. Prema riječima direktora tvrtke Ivana Rimca, u ovoj godini bit će realizirano oko 150 milijuna kuna iz ovog projekta, a što je najviše u Hrvatskoj po pitanju vodnokomunalne infrastrukture.

Ivan Bosančić Poticanje poduzetništva Za 50 vinkovačkih poduzetnika 1,2 milijuna kuna za nabavu strojeva, opreme...

– Ukupno je do sada po projektu realizirano oko 250 milijuna kuna. Treba istaknuti da su svi projektni elementi ugovoreni i aktivni, a završena je i kupnja opreme vrijedne više od 10 milijuna kuna koja se koristi za funkcioniranje sustava na našem distribucijskom području. Do sada je sagrađeno više od 100 kilometara mreže, napravljeno je oko 7500 izvoda za priključak, u tijeku su i radovi na UPOV-u „Jošine“ u Vinkovcima. Radovi se provode u svih 11 naselja obuhvaćenih projektom – rekao je Rimac.

Vinkovci Sve se više gradi U četiri godine vinkovački proračun veći za gotovo 250 milijuna kuna

Rok za završetak radova na projektu ovisit će i o epidemiološkoj situaciji, a okvirni je plan da projekt završi u lipnju 2022. Kada je riječ o Vinkovačkom vodovodu, u tijeku je i izvođenje radova na pet investicija ukupne vrijednosti 31 milijun kuna na izgradnji regionalnog vodovoda. Sljedeće godine Vinkovački vodovod i kanalizacija slavi 50 godina te tim povodom u VVK planiraju provesti modernizaciju poslovanja i uz brojne novitete dodatno se približiti građanima. Prema Rimčevim riječima tijekom 2021. u tvrtki planiraju oko 150 milijuna kuna investicijskih projekata. U sljedećih 10-ak godina, a sagledavajući potrebe i cjelokupnu situaciju, VVK će provoditi radove vrijedne oko 2,5 milijardi kuna što će prije svega ovisiti o osiguranim sredstvima iz EU projekata.