Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poticanje poduzetništva

Za 50 vinkovačkih poduzetnika 1,2 milijuna kuna za nabavu strojeva, opreme...

Ivan Bosančić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Poduzetnici su se obvezali zaposlenicima povećati bruto plaću u iznosu od 10 posto

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić uručio je za 50 vinkovačkih poduzetnika ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava koji su osigurani Programom poticanja poduzetništva.

Tribinu je organizirala Udruga Glas poduzetnika Tribina o stanju i prilikama Andrović: Poduzetnicima se i dalje mora pomoći, a to i planiramo

Za lakše poslovanje

Prema Bosančićevim riječima, riječ je o programu kojim Grad Vinkovci nastoje stvoriti povoljnije poduzetničko okruženje, ali i isto tako privući nove investitore. Za tu namjenu osigurano je gotovo 1,2 milijuna kuna koji će poduzetnicima omogućiti da 2020. godinu završe u nešto boljem ugođaju s obzirom na sve probleme s kojima su se suočavali.

– Bez obzira na situaciju, uspjeli smo u proračunu pronaći sredstva i za naše poduzetnike jer smatramo da su oni temelj budućeg razvoja. To su tvrtke koje u budućnosti moraju zapošljavati, stvarati dodatnu vrijednost, pa vjerujemo da će im ovi iznosi pomoći da lakše prođu krizu, ali i da se pripreme za nove izazove. To će doprinijeti i da njihovi zaposlenici sačuvaju svoje radno mjesto. Ovo je isto tako i dodatni doprinos ukupnom gospodarskom i društvenom razvoju na području grada Vinkovaca te doprinos da i dalje naš grad bude vodeća gospodarska snaga u Vukovarsko-srijemskoj županiji – rekao je Bosančić pri uručivanju ugovora.

Vinkovci Sve se više gradi U četiri godine vinkovački proračun veći za gotovo 250 milijuna kuna

Kako je rečeno, potpore su se dodjeljivale za nabavu strojeva, uređaja, opreme, alata, operacijskih i računalnih sustava, računalnih programa i računalne opreme do maksimalno 30 posto ukupne vrijednosti projekta. Istaknuto je i da se cjelokupno ulaganje mora provesti na području grada Vinkovaca. Sklopljeni su ugovori s 50 vinkovačkih poduzetnika koji su tražili sufinanciranje u iznosima od 15 do 30 tisuća kuna. Za potrebe realizacije projekta Grad Vinkovci planirana je sredstva za poduzetnike po tom natječaju povisio sa 600.000 kuna na gotovo 1,2 milijuna kuna.

Pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče objasnio je kako će poduzetnicima, kojima su uručeni ugovori, biti priznati nastali troškovi za nabavu strojeva, alata i opreme od dana stupanja COVID restriktivnih mjera u ožujku, a ne od dana objave natječaja u kolovozu ove godine.

Uređenje dvorca Pejačević u Virovitici ODOBRENO 20 ZAJMOVA Poduzetnicima 10,2 milijuna kn

Od 15 do 30 tisuća kuna

Istaknuo je kako je cilj bio omogućiti sredstva svim poduzetnicima koji zadovoljavaju uvjete kao i da su se poduzetnici obvezali svojim zaposlenicima povećati bruto plaću iznosu od 10 posto. Ovisno o sredstvima koja su tražili, svaki od poduzetnika dobio je između 15 i 30 tisuća kuna. Najviše prijavitelja bilo je iz sektora građevinskih i srodnih djelatnosti, potom poduzetnika iz sektora kozmetičara, frizera, mehaničarskih djelatnosti, ugostiteljstva, fotografa i uslužnih djelatnosti.