Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 190 pregleda
Mjesto okupljanja

Pula dobila novi i moderan gradski trg s brojnim sadržajima

Novouređeni Trg kralja Tomislava na Verudi
1/7
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Na dan sv. Tome, zaštitnika Pule u ponedjeljak je bogatim glazbenim program i službeno otvoren novouređeni Trg kralja Tomislava na Verudi

"Večeras mi je srce ispunjeno dok otvaramo ovaj prelijepi trg na Verudi. Hvala svim građanima na strpljenju tijekom radova i radnicima koji su se uistinu potrudili da sve završimo do početka nove turističke sezone," kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prigodom svečanosti.

Inače, u sklopu radova uređeno je parterno i krajobrazno uređenje površine trga s pratećim sadržajima, izgrađena su dva parkirališta, dječje igralište, fontana, kišni vrtovi i sve potrebne instalacije. Uz uređenje trga rekonstruirana je i prometna površina u Palladiovoj ulici i zelena tržnica.

Podsjećamo, radovi na Trgu kralja Tomislava započeli su u studenom prošle godine, a povjereni su zajednica izvođača, Cesta d.o.o. Pula i Dulex d.o.o. Ludbreg. Ukupna vrijednost investicije, u kojoj su sudjelovali Grad Pula, Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., iznosi nešto više od 24,2 milijuna kuna, izvijestili su iz Grada Pule.