Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Vrijednost radova 65 milijuna kn

Pula dobiva kompleks s tri bazena

ugovor za bazen Pula
Foto: Grad Pula
Bazenski kompleks imat će ukupno tri bazena, jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen dimenzija 25x10 te bazen za najmlađe

Ugovor o osiguranju sredstava za izgradnju kompleksa javnoga gradskog bazena u Puli, vrijedan 65 milijuna kuna, potpisali su u petak u Puli direktor Pulasporta Ivan Glušac i direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić čime se, kako je istaknuto, cjelokupni projekt bliži realizaciji.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazila je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci koja je istaknula kako upravo tim činom "pulski bazen postaje stvarnost".

"Izgradnja kompleksa javnog gradskog bazena od samog se početka provodi u suradnji s koordinacijom plivačkih klubova, sportskim udrugama i udrugama osoba s invaliditetom i drugim, a na našim redovitim koordinacijskim radnim sastancima pokušali smo maksimalno usuglasiti želje i potrebe s realnim mogućnostima izgradnje. Drago mi je da projekt ide svojim planiranom dinamikom i veselim se skorašnjem početku radova", rekla je Puh Belci.

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac napomenuo kako je ugovor vrijedan 65 milijuna kuna od čega se 53,5 milijuna kuna odnosi na ukupnu investiciju izgradnje i opremanja kompleksa gradskog bazena, a  ostatak iznosa iskoristit će se za ostalu sportsku infrastrukturu.

"Za 53,5 milijuna kuna izgradit će se i u potpunosti opremiti bazenski kompleks s ukupno tri bazena. Jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen dimenzija 25x10 te bazen za najmlađe. Takav kompleks omogućit će održavanje plivačkih i vaterpolskih natjecanja čime će se dodatno podignuti kvaliteta vodenih sportova, a u kompleksu gradskog bazena moći će uživati i sve generacije naših sugrađanki i sugrađana kao i gosti našega grada i cijele Istre", istaknuo je Glušac.

U ime Zagrebačke banke, direktor Regionalnog centra Istra Valter Šarić naglasio je kako je riječ o značajnom infrastrukturnom projektu za Pulu te da je banka, sukladno javnom nametanju, osigurala vrlo kvalitetne uvjete i izvore financiranja.

"Riječ je o kunskom kreditu na 20 godina i gotovo da takvih izvora u bilancama banaka u Hrvatskoj nema. Radi se o plasiranju kapitala banke, a to dovoljno govori o značaju kojeg banka pridaje suradnji s Gradom Pulom i Pula Sportom. Također, kamatno opterećenje koje je vezano za trezorske zapise Ministarstva financija RH u trenutku potpisivanja ovog ugovora iznosi 2,18 posto", pojasnio je Šarić. Nakon današnjeg potpisivanja ugovora o osiguranju financijskih sredstava, uskoro bi se trebao potpisati i ugovor s izvođačem radova nakon čega će započeti i građevinski radovi.