Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 272 pregleda
Jačanje imidža grada

Pulski festival svjetlosti proglašen najboljom manifestacijom u 2016.

Visualia festival
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Gradonačelnik Boris Miletić rekao je da festival jača imidž grada Pule te postaje razlog dolaska sve većeg broja posjetitelja

Festival Visualia je proglašen najboljim kulturnim eventom i osvojio je počasnu nagradu za najbolju manifestaciju 2016. godine u Hrvatskoj. Tom prigodom je gradonačelnik Pule Boris Miletić primio direktora i dio organizacijskog tima festivala.

- Visualia festival danas je prepoznat na razini cijele Europe i jača imidž grada Pule te postaje razlog dolaska sve većeg broja posjetitelja u naš grad. Čestitam svima koji su zaslužni za ovo vrijedno priznanje, svim marljivim entuzijastima u Udruzi Sonitus koji zaista rade sjajan posao i hvala im na tome - kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor Visualia Festivala Marko Bolković zahvalio je na podršci Gradu, pulskoj Turističkoj zajednici Pule i svima ostalima koji su od samog početka prepoznali značaj ove vrijedne manifestacije dodavši kako je Visualia ove godine stigla do svog petog izdanja te će uskoro biti poznat ovogodišnji program.

Pročelnik Ureda Grada Aleksandra Matić podsjetio je na projekt 360º 3D mapping za čiju je realizaciju bilo potrebno obnoviti pročelja zgrada na Trgu Forum, a Ministarstvo turizma temeljem Programa Fonda za razvoj turizma 2104. godine za tu je namjenu osiguralo iznos od 1,5 milijuna kuna, priopćili su iz Grada Pule.