Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nastavljena suradnja Grada Vinkovaca i HGSS Stanice Vinkovci

”Puno smo sigurniji kad znamo da su oni tu”

Foto: novosti.hr
Za područje Vukovara kupljen je i opremljen bivši objekt vatrogasne postrojbe u Borovu

Predstavnici HGSS Stanice Vinkovci i Grada Vinkovaca potpisali su sporazum o financiranju za 2023. godinu kojim će biti omogućen normalan i kvalitetan rad ove stanice. Tom prilikom pročelnik HGSS Stanice Vinkovci Zlatko Becić rekao je da će im ova sredstva jako dobro doći za troškove održavanja hladnog pogona, dok se za opremanje koriste nacionalni i europski fondovi te kako stvarno mogu reći da su dobro opremljeni.

– Naravno da uvijek treba sredstava za održavanje te opreme, da uvijek treba nešto nadopuniti, ali generalno gledano, možemo reći da smo jako zadovoljni. Sada rješavamo određene specijalnosti i upravo smo u fazi opremanja ronilačkog odjela. Prošle godine nabavili smo osobnu opremu za ronioce, ove godine planiramo zajedničku opremu, a upravo ulazimo u jedan EU projekt kroz koji ćemo pokušati nabaviti podvodni dron za detekciju tijela – rekao je Becić.

Dodao je da im je jedan od planova da u svim gradovima Vukovarsko-srijemske županije imaju opremljenu ispostavu kako bi dio ljudi koji je s tog područja u slučaju potrebe mogao odmah intervenirati dok ne dođu snage iz Vinkovaca. Tako je za područje Vukovara kupljen i opremljen bivši objekt vatrogasne postrojbe u Borovu. Tamo imaju i vatrogasni toranj visine 15-ak metara i poligon za uvježbavanje spašavanja s visine i iz dubine.

– Koliko je važno imati dobro opremljenu službu za spašavanje, nažalost, svakodnevno svjedočimo u brojnim situacijama koje se događaju u cijelom svijetu, a nerijetko su upravo oni koji prvi dolaze na mjesto nesreće. Nadamo se da ćemo ih što manje trebati u budućnosti, ali se sigurno osjećamo puno bolje kada znamo da su oni tu s nama, da su dobro opremljeni i da će nam pružiti pomoć ako zatreba. Nama je dužnost da im osiguramo sva moguća financijska sredstva kako bi oni bili sposobni pružati pomoć drugima – kazao je Romić.

Obilježena 212. obljetnica rođenja bana Josipa Šokčevića Vinkovački ban koji je bio pravi vizionar VINKOVCI Počinje energetska obnova zgrade Gradskog kazališta iz 1950. godine VINKOVCI U veljači grad na Bosutu posjetilo pedeset posto više gostiju nego lani