Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 7630 pregleda
u naselju Baderna

Puštanjem u promet novog rotora napokon dobili još jedan, sigurniji ulaz u naselje

Novi rotor u Baderni
1/5
Foto: Grad Poreč
Ovo je već četvrti rotor koji je u proteklih godinu dana izgrađen na području Poreča – uz ovaj u Baderni, dva rotora ima i nova pristupna cesta od Kufalanda do Osnovne škole Finida, a izgrađen je i rotor kraj autobusnog kolodvora Poreč

Dovršena je izgradnja rotora na županijskoj cesti 5209 (stara cesta Pula-Trst) pokraj benzinske postaje u naselju Baderna. Stanovnici ovog naselja su puštanjem rotora u promet napokon dobili još jedan, sigurniji ulaz u naselje, čija je izgradnja ujedno bila i jedan od prioriteta Mjesnog odbora Baderna.

Dječji vrtić u Poreču Poreč nastavlja ulagati u djecu Počela izgradnja vrtića u Velom Maju

Puštanje rotora u promet stanovnici Mjesnog odbora Baderna obilježili su druženjem i malom proslavom u organizaciji MO, kojoj su se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, lokalni župnik vlč. Ivan Kramar koji je i blagoslovio objekt te predstavnici izvođača Đusto d.o.o. i gradskog komunalnog odjela.

Predsjednik Mjesnog odbora Baderna Petar Banko izrazio je veliko zadovoljstvo što su stanovnici toga kraja dočekali realizaciju i ove investicije, i to na prometnici koja je kroz povijest imala veliki značaj jer je bila među prvim asfaltiranim cestama u Jugoslaviji i spajala je Trst s Pulom, a na kojoj se intenzitet prometa ni danas ne smanjuje. Posebno je istaknuo važnost novog sigurnog ulaza u naselje, s obzirom na to da je Baderna dugo ovisila o jednom ulazu s vrlo prometne glavne ceste prema Pazinu.

Podsjetimo, investitor gradnje rotora je Grad Poreč-Parenzo, a ukupna vrijednost radova je 2.65 milijuna kuna +PDV. Radovi su izvođeni kroz dva mjeseca, a uz rotor, izgrađena je i nova pristupna prometnica u naselje Baderna, te postavljena nova javna rasvjeta. Ovo je već četvrti rotor koji je u proteklih godinu dana izgrađen na području Poreča – uz ovaj u Baderni, dva rotora ima i nova pristupna cesta od Kufalanda do Osnovne škole Finida, a izgrađen je i rotor kraj autobusnog kolodvora Poreč. Svi su radovi izvedeni kako bi se povećala razina sigurnosti svih sudionika u prometu i povećala protočnost, izvijestili su iz Grada Poreča.

Grad Poreč Fina Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika