Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 89 pregleda
Fina

Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika

Grad Poreč
Foto: Grad Poreč
Neto dobit porečkih poduzetnika bila je 441 milijun kuna, a uz Poreč, na listi se nalaze i poduzetnici sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici, Dubrovniku, Vukovaru, Karlovcu, Zadru i Čakovcu

Kao jedini u Istri, Poreč je uvršten na listu top 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika u 2017. godini. Uz Poreč, na listi se nalaze i poduzetnici sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici, Dubrovniku, Vukovaru, Karlovcu, Zadru i Čakovcu, objavila je u svojoj godišnjoj analizi FINA.

Policija u Poreču Poreč Grad će sufinancirati smještaj policajcima cijelu godinu

Poreč je u hrvatskih top 10 i po broju poduzetnika, čiji je broj u godinu dana porastao s 1260 na 1305. Time je Poreč zauzeto deseto mjesto po broju poduzetnika u Hrvatskoj. Porečki poduzetnici u 2016. zapošljavali su 7704 radnika, dok je broj zaposlenih kod poduzetnika lani narastao na 8315, što je Poreč pozicioniralo na 15. mjesto po broju zaposlenih kod poduzetnika na razini Hrvatske. Konsolidirani financijski rezultat u 2017., odnosno neto dobit porečkih poduzetnika bila je 441 milijun kuna, priopćili su iz gradske uprave.

Brodska linija Trst - Poreč Brodska linija Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno

Analiza rezultata poduzetnika na razini gradova potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 gradova, čiji je udio u poduzetništva u 2017. godini bio 51,5 % u broju poduzetnika, 53,5 % u broju zaposlenih, 63,2 % u ukupnim prihodima, 67,7 % u dobiti razdoblja i 54,4 % u gubitku razdoblja.

Tome je tako prvenstveno zbog udjela poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su, očekivano, ostvarili najveću neto dobit, u iznosu od 12,5 milijardi kuna (udio od 71,7 % u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova). Iza Zagreba, po brojnosti poduzetnika, zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), su Split i Rijeka.

Antifašisti na Rušnjaku Poreč Svečano obilježena 75. obljetnica odlaska u partizane