Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Brodska linija

Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno

Brodska linija Trst - Poreč
1/3
Foto: Grad Poreč
Vožnja hidrogliserom od Trsta do Poreča traje 90 minuta, a prometovat će u jutarnjim i popodnevnim satima do 9. rujna

Na Carinskom gatu u Poreču predstavljena je brodska linija Trst-Istra-Mali Lošinj. Motorni brod Fiametta“ brodara Liberty lines iz Trapanija u Italiji povezivat će Trst s Porečom triput tjedno, a osim pristajanja u Poreču linija će Trst povezati i s Piranom, Rovinjem, Pulom i Malim Lošinjom, priopćili su iz Grada.

Radi se o nastavku suradnje talijanske regije Friuli Venezia Giulia i Republike Hrvatske na uvođenju pomorskih putničkih linija, sukladno pomorskoj orijentaciji i povezanosti u pilot projektu INTERREG ITALY  – CROATIA. Lučka uprava Poreč je kao partner, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Pula, sudjelovala na promociji projekta ECO –NautiNET u Ravenni u sklopu projekta Interreg Adrion programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. u svrhu povećanja potpore institucijama i malim i srednjim  poduzećima nautičkog sektora Jadransko-jonskog područja.

Antifašisti na Rušnjaku Poreč Svečano obilježena 75. obljetnica odlaska u partizane

- Zapadna obala Istre svojom ljepotom, raznolikošću i kulturnom baštinom zaslužuje veću pomorsku prometnu povezanost. U konačnici, ovakvo uvođenje linija pomaže smanjiti pritisak na cestovne prometne pravcem - rekao je prilikom predstavljanja brodske linije ravnatelj Lučke uprave Poreč Željko Čorak.

Zamjenica porečkog gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović čestitala je Lučkoj upravi Poreč i brodaru Liberty lines što zajedničkim trudom pomažu u kreiranju Poreča kao poželjne destinacije za ljubitelje nautičkog turizma.

- Iz Trsta na porečku obalu iskrcalo i nekoliko biciklista, što me posebno veseli jer dokazuje da je ovakva linija idealna za takav tip posjete i uživanja u našoj destinaciji, a da se pritom izbjegnu prometne gužve - zaključila je.

Vožnja hidrogliserom od Trsta do Poreča traje 90 minuta, a prometovat će u jutarnjim i popodnevnim satima do 9. rujna. Ponovna uspostava brodske linije koja će spajati Trst s gradovima u Istri najavljena je za proljeće 2019. godine.

Posjet prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj Suradnja Posjet delegacije Poreča prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj