Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
oborinska odvodnja

Radi sprečavanja poplava uređuju se kritične lokacije

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Grad Ivanec u ljetnim je mjesecima naručio izvedbu niza radova radi rješavanja problema u oborinskoj odvodnji

Uslijed velikih kiša proljetos je u više naselja došlo do izlijevanja velikih količina vode iz korita potoka i kanala ili je uočena potreba za poboljšanjem određenih elemenata oborinske odvodnje prometnica. Stoga su poduzete aktivnosti na sprečavanju daljnjeg oštećenja infrastrukture, kao i smanjivanju opasnosti od šteta na drugim nekretninama.

Vlasnik tvrtke Dean Đurasek u iduće tri godine planira zaposliti još 15-ak radnika Ivanec Hala od milijun eura gotova do kraja godine

Među ostalim, obavljeni su radovi u Seljancu, gdje je u Ulici Savica izveden nov cijevni propust i kanal duljine preko 450 metara, a rekonstruiran je i cijevni propust uz županijsku cestu, u vrijednosti od oko 43.000 kuna, izvijestili su iz gradske uprave.

U Bedencu su očišćena dva kanala, ukupne duljine gotovo 600 metara, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 20.000 kuna. U samom Ivancu su na nekoliko kritičnih dionica gradskih ulica postavljene poprečne slivničke rešetke. Isto je učinjeno i u jednom odvojku nerazvrstane ceste u Bedencu i Prigorcu, kao i u dva odvojka nerazvrstanih cesta u Lovrečanu. Ovi radovi stajali su 74.000 kuna.

Radovi se nastavljaju i u jesenskom periodu, iskopima i čišćenjem kanala te rekonstrukcijom propusta na više lokacija na širem području grada Ivanca.

Bivši Varteksov pogon propada od njegova zatvaranja 2014. godine Imovina Grad Ivanec od države dobiva kompleks bivšeg Varteksa