Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Imovina

Grad Ivanec od države dobiva kompleks bivšeg Varteksa

Bivši Varteksov pogon propada od njegova zatvaranja 2014. godine
1/7
Foto: Grad Ivanec
Planiramo ga adaptirati, djelomično opremiti i staviti ga na raspolaganje za proizvodno-uslužne svrhe prvenstveno mladim poduzetnicima u projektu koji razvijamo kao Poduzetnički inkubator II – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić

- Ministarstvo državne imovine razmatra mogućnost da Gradu Ivancu u trajno vlasništvo daruje nekretnine u vlasništvu RH, a to su objekti i zemljište bivšeg industrijskog pogona Varteksove Konfekcije u Ivancu. Očekujem da će ugovor o darovanju biti potpisan za mjesec do najviše dva, odmah nakon procjene vrijednosti nekretnina i obrade zahtjeva za darovanje koji je Grad resornom ministarstvu uputio u srpnju ove godine.

Ivanec - uređenje Poslovnog inkubatora Ivanec Uređuje se i unutarnji prostor Poduzetničkog inkubatora

Izjavio je to ministar državne imovine Goran Marić koji je s državnim tajnikom Tomislavom Bobanom boravio u radnom posjetu Ivancu.

Time će Grad Ivanec u vlasništvo dobiti zgradu (industrijski pogon) površine 1613 m2 sa svim okolnim objektima, zatim, 9000 m2 okolnog zemljišta te više od 500 m2 parkirališta.

Podsjećamo, nakon prestanka proizvodnje 2009. godine, pogon Varteksa zatvoren je od 2014. prema planu operativnog i financijskog restrukturiranja usvojenom u postupku predstečajne nagodbe. Cijeli kompleks otad je zatvoren i prepušten propadanju i devastaciji, a osobit problem predstavljao je i vrlo zapušten okoliš, zbog kojeg su prigovarali građani koji žive u susjedstvu.

Smatrajući nedopustivim da kompleks i dalje propada zbog neadekvatnog gospodarenja, Grad je zatražio od resornog ministarstva da mu ga daruje u kompletnom obuhvatu.

Ivanec Ministarstvo regionalnog razvoja Gradu Ivancu 300.000 kn za izvedbene projekte Muzeja planinarstva

- Planiramo ga adaptirati, djelomično opremiti i staviti ga na raspolaganje za proizvodno-uslužne svrhe prvenstveno mladim poduzetnicima u projektu koji razvijamo kao Poduzetnički inkubator II. Također, Grad će u predstojećem vremenu objaviti javni poziv za iskaz interesa poduzetnicima koji imaju namjeru korištenja ovih poslovnih prostora – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Ministar Marić naglasio je da Ministarstvo državne imovine razmatra i inicijativu da se u trajno vlasništvo Gradu Ivancu dodijele i prostori koji su mu već prije dani na korištenje i upravljanje, a riječ je o prostorima u braniteljskoj zgradi u Gajevoj ulici te o prostorima u poslovnoj zgradi u Nazorovoj 6.

U vezi s time je, prije obilaska Varteksa, u Gradskoj vijećnici održan sastanak gradskih čelnika i gradskog tima s ministrom. Pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić goste je tom prilikom prezentacijom detaljnije informirala o navedenim prostorima s naglaskom na to da Grad Ivanec ulaže znatna financijska sredstva u njihovo uređenje i privođenje svrsi. Na sastanku se potom razgovaralo o provedbenim i tehničkim pojedinostima vezanim uz rješavanje njihova budućeg vlasničkog statusa u suradnji s resornim ministarstvom.

Seoske igre u Salinovcu Tradicionalno Otkrijte tko je najbolji u penjanju na stup, sastavljanju pluga, trčanju u vreći